Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Δίκτυο μισθοφόρων είχε στήσει ο Καρίλες

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Πυρήνες «εν υπνώσει» που είχε δημιουργήσει ο εγκληματίας Λουίς Ποσάδα Καρίλες, στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα αλλά και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, έχουν επαναδραστηριοποιηθεί από τις αρχές του 2009 ώστε να πραγματοποιήσουν σειρά ανατρεπτικών ενεργειών αλλά και επιθέσεων, όπως αναφέρουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Ελ Σαλβαδόρ.

Το κουβάρι των «πυρήνων» άρχισε να αποκαλύπτεται πλήρως από τη στιγμή της σύλληψης στη Βενεζουέλα του Φρανσίσκο Τσάβες Αμπάρκα, ο οποίος και εκδόθηκε στην Κούβα και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται οι κουβανικές μυστικές υπηρεσίες ήδη έχουν ενημερώσει τις αρχές του Ελ Σαλβαδόρ για τους πυρήνες στη χώρα τους, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ενορχήστρωναν σχέδια επιθέσεων σε τουριστικά θέρετρα στην Αβάνα. Παράλληλα, οι πληροφορίες, σύμφωνα με το Τελεσούρ, αναφέρουν ότι οι παράνομοι αυτοί πυρήνες των έμμισθων μισθοφόρων μπορούν να δρουν στην Κεντρική Αμερική με την ανοχή ή την κάλυψη διαφόρων κυβερνήσεων της Κεντρικής Αμερικής και φυσικά την εποπτεία των ΗΠΑ και της CIA όπως δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Μάλιστα όπως αναφέρει το Τελεσούρ, ο Τσάβες Αμπάρκα βρέθηκε στη Βενεζουέλα με εντολές για «αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης» όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος κατά τις ανακρίσεις του ενώ επίσης αποκάλυψε τις σχέσεις του με τον υπήκοο της Γουατεμάλας Ντανιέλ Μπαρούντια, γνωστό για τις σχέσεις του με το αντεπαναστατικό Αμερικανοκουβανικό Ιδρυμα.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτών των αποκαλύψεων, οι αρχές της Βενεζουέλας προχώρησαν στη σύλληψη του Αλεχάντρο Πένια Εσκλούσα, επικεφαλής της οργάνωσης «Παράδοση, Οικογένεια και Ιδιοκτησία», όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Αντικατασκοπείας, Νταβίντ Κολμενάρες. Οπως διευκρίνισε στο σπίτι του Εσκλούσα βρέθηκαν εκρηκτικά αλλά και σχέδια δράσης για διάφορες ενέργειες ενώ ο Τσάβες Αμπάρκα έχει αποκαλύψει σχεδόν όλο το δίκτυο των συνεργατών του στη Βενεζουέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ