Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Περισσότεροι από 700 νεκροί και 350 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός των φονικών καταιγίδων, πλημμυρών και τυφώνων που πλήττουν φέτος τη Νότια Κίνα και αναμένεται να χειροτερέψουν. Οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τις χειρότερες καταστροφές εδώ και 10 χρόνια, με τους πληγέντες να ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια και τις ζημιές να χαρακτηρίζονται ανυπολόγιστες.

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες από ισάριθμες εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί σε υδροηλεκτρικό φράγμα στην Μπακσάν, στην περιοχή Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια, στο ρωσικό Καύκασο, έπειτα από επίθεση αγνώστων. Οι αρχές αποδίδουν τις εκρήξεις σε τρομοκρατική ενέργεια.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Υπέρ της άποψης ότι τα βρετανικά κατοχικά στρατεύματα μπορούν να αρχίσουν να αποσύρονται από το Αφγανιστάν, το 2011, τάχθηκε χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να διασκεδάσει τη δυσαρέσκεια των Βρετανών απέναντι στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νεκρών στρατιωτών συμπατριωτών τους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας «Omron» στην Κίνα, απαιτώντας αυξήσεις 40% στους μισθούς τους.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Η αλβανική Βουλή ψήφισε χτες το αντιλαϊκό σχέδιο για τον προϋπολογισμό, με 71 ψήφους υπέρ, συμφωνώντας να μπει μαχαίρι σε μία σειρά κρατικών δαπανών με άλλοθι τον έλεγχο του εσωτερικού και εξωτερικού δανεισμού.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Εκκληση για τη συγκέντρωση επιπλέον 230 εκατ. δολαρίων για την ανακούφιση υποσιτιζόμενων ανθρώπων σε αφρικανικές χώρες, όπως ο Νίγηρας, το Τσαντ, το Μάλι, η Μαυριτανία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν και η Βόρεια Νιγηρία, απηύθυνε χτες ο Τζον Χολμς, ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Συνεχίζει την ελεύθερη πτώση της η δημοτικότητα της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, και της κυβέρνησής της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Forsa» για λογαριασμό του περιοδικού «Stern» και του ιδιωτικού δικτύου RTL. Σύμφωνα με αυτή, ο συνασπισμός της Μέρκελ θα λάμβανε το 34% των ψήφων, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τα τρία κόμματα από τότε που ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις, το 1986. Στον αντίποδα, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι συγκεντρώνουν από κοινού το 47%.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Η Βολιβία, η Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, η Γουατεμάλα, η Νικαράγουα, η Παραγουάη και το Περού κατέθεσαν ανάλογες μηνύσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση του Μεξικού αλλά και διάφορες οργανώσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών ενάντια στην πολιτεία της Αριζόνας και στο ρατσιστικό μεταναστευτικό νόμο που θα τεθεί σε ισχύ στις 29 του Ιούλη.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- «Λυμένα» θεώρησε χτες ο Σουδανός Πρόεδρος, Ομάρ αλ Μπασίρ, τα όποια προβλήματα υπήρχαν στις σχέσεις με το γειτονικό Τσαντ κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πρωτεύουσα της χώρας Ντζαμένα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Εσωτερικά έγγραφα της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) που επικαλείται το «Ασοσιέιτεντ Πρες» καταδεικνύουν πως ο οργανισμός γνωρίζει εδώ και τρεις μήνες τον αδιάκριτο βομβαρδισμό αμάχων από στρατιώτες του οργανισμού στη Σομαλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ