Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στους 60 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των πλημμυρών που προκαλούν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν 27 περιοχές της Κολομβίας ενώ 74.000 οικογένειες και περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι. Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δηλώνει ότι οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

ΛΙΜΑ.-- Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του πολικού ψύχους που επικρατεί στο Περού και η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις 17 από τις 25 περιφέρειες καθώς η θερμοκρασία σε μεγάλα τμήματα έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, μέχρι και -24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Εννέα ομαδικούς τάφους με τις σορούς 51 ανθρώπων, 45 άντρες και 6 γυναίκες, ανακάλυψαν οι αρχές στη Σιουδάδ Χουάρες και στο Νουέβο Λεόν. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ροντρίγκο Μαδίνα ντε λα Κρους πρόκειται για θύματα του «πολέμου» των ναρκωτικών.

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τον Αύγουστο αναμένεται να σταματήσει τη διαρροή στο κοίτασμα Μακόντο στην πλατφόρμα DeepWater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ ο σύμφωνα με τις πληροφορίες ο διευθύνων σύμβουλος της BP Tony Hayward τελικά φαίνεται ότι οδηγείται σε παραίτηση και θα επωμισθεί την ευθύνη για τη διαρροή πετρελαίου.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ρουμανικό μεταγωγικό ελικόπτερο τύπου CH-53, στο οποίο επέβαιναν έξι Ισραηλινοί στρατιωτικοί και ένας Ρουμάνος, συνετρίβη χτες το απόγευμα κοντά στο Μπρασόφ της ορεινής κεντρικής Ρουμανίας υπό άγνωστες συνθήκες στο πλαίσιο ρουμανο-ισραηλινών ασκήσεων. Δεν ξεκαθαρίστηκε άμεσα η τύχη των επιβαινόντων στο σκάφος...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν χτες σε συγκρούσεις ισλαμιστών και στρατιωτών της αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης (Α.Ε.) στην πρωτεύουσα της Σομαλίας. Το ίδιο 24ωρο ο Ουγκαντέζος Πρέδρος Γιοβέρι Μουσεβένι ζήτησε στη σύνοδο της Α.Ε. που πραγματοποιείται στη χώρα του «να διώξει από την Αφρική» την ισλαμική οργάνωση «Αλ Σαμπάμπ» που δρα στη Σομαλία και θεωρείται πως συνδέεται με την «Αλ Κάιντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ