Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Αντίδραση για τα νέα γυμνάσια ΗΠΑ - Ν.Κορέας

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.--

Με «ισχυρά φυσικά αντίποινα» προειδοποίησε χτες εκπρόσωπος του στρατού της ΛΔ Κορέας τις στρατιωτικές δυνάμεις ΗΠΑ και Ν.Κορέα για το νέο γύρο ναυτικών γυμνασίων που ξεκινούν από αύριο (Πέμπτη) δυτικά της Κίτρινης Θάλασσας.

Σε ανακοίνωση του βορειοκορεατικού στρατού τα νέα γυμνάσια, διάρκειας πέντε ημερών, χαρακτηρίζονται ως «μία ακόμη πράξη ριψοκίνδυνης προβοκάτσιας» μιας που πραγματοποιούνται λίγες μόλις βδομάδες μετά τα μεγάλα ναυτικά γυμνάσια του περασμένου μήνα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Πάντως, το ίδιο 24ωρο, ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Πακ Ούι Τσαν έκανε έκκληση για ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο απορρίπτοντας για πολλοστή φορά τις αιτιάσεις ΗΠΑ και Ν.Κορέας σχετικά με το ναυάγιο της νοτιοκορεατικής κορβέτας Τσεονάν τον περασμένο Μάρτη με αποτέλεσμα 46 νεκρούς ναυτικούς.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησε χτες η Κίνα, στα νότια της χώρας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 μελών όλων των στρατιωτικών σωμάτων. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν και την Κίτρινη Θάλασσα, με συμμετοχή δυνάμεων ναυτικού και αεροπορίας και εκτός των άλλων έχει και χαρακτήρα απάντησης στα αμερικανο-νοτιο κορεατικά γυμνάσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ