Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσπαθούν να μας δουλέψουν...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΑΙ, ΣΩΣΤΑ ακούσατε. Τέρμα τα ακριβά δώρα σε υπουργούς, υφυπουργούς και μέλη της κυβέρνησης. Το λέει άλλωστε ο κώδικας συμπεριφοράς της κυβέρνησης. Μπαίνει τέρμα στη διαφθορά...

Γιατί έως τα σήμερα αυτό ήταν το πρόβλημα. Οι υπουργικές μίζες δίνονταν κυρίως σε καλάθια με ποτά, ή σε γραβάτες ή σε ρολόγια. Στην Ελλάδα είχαμε αυτή την ιδιαιτερότητα, τη δωροδοκία σε είδος.

Αλλωστε, αν κάποιος επιχειρηματίας ...ξεφύγει από τον κανόνα και πάει, για παράδειγμα, και καταθέσει κάποιο αξιοσέβαστο ποσό σε ανώνυμο λογαριασμό στην Ελβετία που θα συνδέεται με μία off shore, θα το μάθουμε αμέσως.

Πώς; Μα είναι πολύ απλό: Ο υπουργός στον οποίο θα ανήκει ο λογαριασμός (μέσω τρίτων κλπ.) θα βγει αμέσως να καταγγείλει τον επιχειρηματία που κατέθεσε το ποσό. Οπως έχει συμβεί τόσες φορές στο παρελθόν!

Εν ολίγοις ...μας δουλεύουν χοντρά οι κυβερνώντες. Οχι μόνο γιατί αυτά τα μέτρα και οι εξαγγελίες ουδεμία σχέση έχουν με τη διαφθορά, αλλά επειδή το θέμα σήμερα δεν είναι απλά κάποιος υπουργός που εξυπηρετεί μια εταιρεία ή έναν επιχειρηματία.

Είναι ολόκληρη η κυβέρνηση, που με την πολιτική της εξυπηρετεί όλες τις εταιρείες και όλους τους επιχειρηματίες, σε βάρος φυσικά του κοσμάκη που «πληρώνει τη νύφη».

Οσο για το αν υπάρχουν ανταλλάγματα, εμείς λογαριασμούς τραπεζών δεν μπορούμε να δούμε. Ομως, την αμέριστη στήριξη του κεφαλαίου στην πολιτική αυτή την βλέπουμε καθημερινά. Μόνο στα μέσα ενημέρωσης να ρίξει κανείς μια ματιά καταλαβαίνει τι γίνεται.

«ΑΝΟΙΧΤΟΣ» δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης για μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αλίμονο, γιατί να είναι «κλειστός»;

Πάντως, δεν είναι και ο μόνος που ...περιμένει εναγωνίως να του γίνει μια τέτοια πολιτική πρόταση. Ως γνωστόν, από «προσωπικότητες» που είναι πολιτικά άστεγες και περιμένουν τίποτε εκλογές για να βολευτούνε άλλο τίποτε...


Γρηγοριάδης Κώστας

Υπάρχουν σε κάθε απόχρωση, είδος, στιλ και «πολιτική» τοποθέτηση. «Φιλελεύθεροι», «νεοφιλελεύθεροι», «κεντρώοι», «ευρωπαϊστές» και κάποιοι που παριστάνουν τους «αντιευρωπαϊστές», «κεντροαριστεροί», «αριστερούτσικοι», «δημοκρατικοί», «τεχνοκράτες»...

Απ' όλα έχει ο μπαξές, για να κάνει όποιος αρέσκεται τα παιγνιδάκια του...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος Πρόεδρος ο Σίριλ Ραμαφόσα (2018-02-16 00:00:00.0)
Καβγαδίζουν για τις «offshore» για να «κουκουλώσουν» την αντιλαϊκή στρατηγική τους σύμπλευση (2016-06-05 00:00:00.0)
Βλέπουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας συνενωμένες με τους εργαζόμενους (2010-10-17 00:00:00.0)
Νίπτει τας χείρας του το υπουργείο (2008-02-21 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή συναίνεση και προεδρολογία (2004-11-16 00:00:00.0)
Αποχαλίνωση της εγκληματικότητας (1997-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ