Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Πάλη για δωρεάν ιατρική κάλυψη όλων των εργαζομένων

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιόδευσε χτες στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
Σε συνθήκες κρίσης, που οι συνέπειές της φαίνονται εντονότερες όσο περνά ο καιρός, χρειάζεται να διατυπωθούν σαφή αιτήματα πάλης, άμεσης διεκδίκησης και κατοχύρωσής τους στην πράξη. Οπως το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των εργαζομένων, ειδικά αυτών με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και των ανέργων χωρίς κανένα όριο ενσήμων. Αυτό το αίτημα πρέπει να βάλει σε κίνηση συνδικάτα, το ταξικό εργατικό κίνημα.

Τα παραπάνω υπογράμμισε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια περιοδείας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Αλεξάνδρας (στις διοικητικές υπηρεσίες).

Στις συζητήσεις του Ν. Σοφιανού με τους εργαζομένους, τη διευθύντρια του υποκαταστήματος, τους προϊσταμένους των τμημάτων, αναδείχτηκε η υποστελέχωση του υποκαταστήματος. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα δύο τμήματα εσόδων, με πέντε ελεγκτές όλους κι όλους, εκτός των συναλλαγών με όσους προσέρχονται να εξυπηρετηθούν, χρεώνονται να ελέγξουν και κοντά 20.000 επιχειρήσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά δρόμο στη «μαύρη» εργασία. Χώρια την κατακόρυφη αύξηση στις αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων που πρέπει να επεξεργαστούν άλλα τμήματα, για να πάρουν τελικά οι συνταξιούχοι ένα χαρτζιλίκι. Χώρια τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, με τις μειώσεις στο εισόδημα, την ακρίβεια, ό,τι απορρέει από την εφαρμοζόμενη πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ - ΕΕ - ΔΝΤ.

Ο Ν. Σοφιανός απάντησε ότι τα προβλήματα αυτά ξεφεύγουν από το πλαίσιο των δημοτικών εκλογών. Οτι σε αυτές ακριβώς τις εκλογές οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να απαντήσουν πολιτικά, καθότι αποτελούν ευκαιρία για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης. Οτι, ωστόσο, δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά χρειάζεται και αγώνας.

Επίσης διευκρίνισε: «Η περιοδεία μας στο ΙΚΑ από τη μια πλευρά έχει να κάνει με τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Ιδρυμα, σε συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας τους, αλλά και μείωσης του εισοδήματός τους. Αλλά το σημαντικότερο, γίνεται για να αναδείξουμε την ανάγκη στις συνθήκες της κρίσης, που τα αποτελέσματα και οι συνέπειές της φαίνονται εντονότερα όσο περνά ο καιρός, να διατυπωθούν σαφή αιτήματα πάλης, άμεσης διεκδίκησης και κατοχύρωσής τους στην πράξη. Οσον αφορά το ΙΚΑ αυτό έχει να κάνει με το δικαίωμα στη δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των εργαζομένων, ειδικά αυτών με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και των ανέργων, χωρίς κανένα όριο ενσήμων. Αυτό το αίτημα θεωρούμε ότι πρέπει να βάλει σε κίνηση συνδικάτα, το ταξικό εργατικό κίνημα, το ίδιο μας το Κόμμα, ώστε να διεκδικηθεί, σε αυτές τις συνθήκες, το δικαίωμα για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη να δίνεται σε όλους ανεξάρτητα των ορίων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η προηγούμενη».

  • Σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., ο Νίκος Σοφιανός περιοδεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΛΠΙΣ», στους Αμπελόκηπους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ