Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νοικοκύρεμα ζητά ο ΛΑ.Ο.Σ., άλλη διαχείριση ο ΣΥΡΙΖΑ

Η τρόικα μας ...νοικοκυρεύει, κατά τον ΛΑ.Ο.Σ., που της απένειμε χτες και τα εύσημα για το ...θεάρεστο έργο της, υιοθετώντας πλήρως τα συμπεράσματά της, τα οποία γίνονται ήδη «άλλοθι» ενός νέου γύρου σκληρής επίθεσης σε βάρος του λαού. Σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Κ. Αϊβαλιώτη, αναφέρεται: «Προξενεί εντύπωση ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί "σπουδαία" τα αυτονόητα που είπε η τρόικα, δηλαδή οικονομία σε όλους τους τομείς. Ολοι γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη σπατάλη γίνεται σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ. Κοινώς, όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ελέγχονται για το ότι έπρεπε να έρθει η τρόικα για να νοικοκυρευτεί ο τόπος».

Την έγνοια του για επικείμενη χρεοκοπία της οικονομίας εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, που διαπίστωσε ότι «η τρόικα δεν ενδιαφέρεται να δει την ουσία κάτω απ' τα αρνητικά αποτελέσματα που διαπίστωσε»! Οτι δηλαδή «η ελληνική οικονομία με το μνημόνιο υπόκειται σε μια αγωγή που δεν την αντέχει, που αντί να απομακρύνει κινδύνους, τους επισπεύδει». Κι επειδή δεν ενδιαφέρεται, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «κυνικά προτείνει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα της ίδιας λογικής τα οποία το μόνο που θα σιγουρέψουν, πέραν της πτώχευσης της πλειοψηφίας των πολιτών, είναι η χρεοκοπία της οικονομίας».

Το γεγονός ότι η τρόικα από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρονται και μάλιστα πολύ για την αποκατάσταση της καπιταλιστικής οικονομίας, για την ενίσχυση του κεφαλαίου, περνά απαρατήρητο απ' τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος, συν τοις άλλοις, επιμένει να αθωώνει πλήρως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσάπτοντάς της απλά και μόνο «αδυναμία» που την κάνει «να σύρεται σε μια διαχείριση της κρίσης που μας οδηγεί σε αδιέξοδο». Θιασώτης άλλωστε ο ίδιος μιας άλλης διαχείρισης του καπιταλισμού, που αν και ανέφικτης την υπερασπίζεται με σθένος αποπροσανατολίζοντας το λαό, πρότεινε εν κατακλείδι και σαν μόνη λύση «μια πολιτική η οποία σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, με αποφασιστικά αναδιανεμητικό και αναπτυξιακό περιεχόμενο που θα ενισχύει την παρέμβαση του δημοσίου, θα μπορούσε να αναζωογονήσει και να διευρύνει την παραγωγική βάση, να αυξήσει τα εισοδήματα και να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά. Πολιτική που θα αναζητά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σύμμαχες δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ