Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Διακοσμητικές» περικοπές στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Για λόγους προπαγάνδας και μόνο, σε καιρό κρίσης και εξαθλίωσης των Αμερικανών εργαζομένων, είναι οι περικοπές που ανακοίνωσε στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ο επικεφαλής του Ρόμπερτ Γκέιτς, την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Τα μέτρα και οι περικοπές αποσκοπούν στη μείωση του κόστους λειτουργίας του Πενταγώνου (με κατάργηση του Κοινού Επιτελείου Ειδικών Δυνάμεων με έδρα τη Βιρτζίνια, μείωση κατά 10% του προϋπολογισμού για τους συμβασιούχους του Πενταγώνου στο εξωτερικό) αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς». Δημοσίευμα που ωστόσο σημειώνει ότι ο Γκέιτς παρέλειψε να αναφέρει τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές και το χαρακτηρίζει ουσιαστικά ως πολιτική κίνηση που αποσκοπεί να κατευνάσει «αντιδράσεις» βουλευτών που έχουν θέσει ως πρώτο ζήτημα στην ατζέντα το υπέρογκο έλλειμμα και την εξοικονόμηση των δημοσίων δαπανών. Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται υπό την πολιτική πίεση των ενδιάμεσων εκλογών του Νοέμβρη, αλλά και του αιτήματος αντιμετώπισης του συνεχώς αυξανόμενου χρέους, έσπευσε να χαιρετίσει τις περικοπές που ανακοίνωσε ο Γκέιτς, τονίζοντας ότι «οι περικοπές θα συμβάλουν στις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων κατά δημοσιονομικά υπεύθυνο τρόπο».

Προφανώς, ο Μπαράκ Ομπάμα με τον εκσυγχρονισμό εννοεί τον πόλεμο, καθώς το Πεντάγωνο, όχι μόνο εξαιρέθηκε από το πάγωμα των δαπανών στη Δημόσια Διοίκηση που εφάρμοσε η κυβέρνηση αλλά και είχε αύξηση του προϋπολογισμού του στα 708 δισ. δολάρια για το 2011 περιλαμβανομένου και του κόστους για τους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ