Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Μέτρα για να μη συνταξιοδοτούνται όσοι φθάνουν στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση ακόμη και μετά τα 65 χρόνια, σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση της Σλοβενίας καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Ιβάν Σβέτλικ, μεταξύ των εξεταζόμενων κινήτρων ενδέχεται να είναι η παροχή του 20% της προβλεπόμενης σύνταξης μαζί με το μισθό που θα παίρνουν από τις επιχειρήσεις όσοι «επιλέξουν» να εργάζονται...

ΒΙΕΝΝΗ.-- Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις στην κεντρική Ευρώπη έχουν προκαλέσει πλημμύρες, με πιο έντονα να έχουν πληγεί η Αυστρία, η Πολωνία, η Τσεχία, αλλά και η Δανία, όπου, στην πρωτεύουσα, Κοπεγχάγη, τα νερά των ποταμών έχουν ανέβει ως και 4 μέτρα. Η κατάσταση αναμένεται ακόμη χειρότερη τις επόμενες μέρες καθώς θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ομάδα διανοουμένων και πολιτικών, οι οποίοι υπογράφουν ως υποστηρικτές της Επιτροπής για την «άμεση επιστροφή των δισεκατομμυρίων που εκλάπησαν», κάλεσε τη Γαλλία να επιστρέψει στην Αϊτή 17 δισ. ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι αντιστοιχεί στα χρήματα τα οποία απαίτησε το Παρίσι (90 εκατομμύρια χρυσά φράγκα) σε αντάλλαγμα για την ανεξαρτησία της πρώην αποικίας του, το 1804.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και 114 τραυματίστηκαν όταν κεραυνός έπληξε αεροσκάφος των τοπικών αερογραμμών «Aires» κατά την προσγείωσή του στο κολομβιανό νησί Σαν Αντρές, στην Καραϊβική, κοντά στη Νικαράγουα, με αποτέλεσμα να κοπεί σε τρία κομμάτια.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε το Μάη μυστική αεροπορική επίθεση εναντίον ομάδας υπόπτων ως μελών της «Αλ Κάιντα» στην απομακρυσμένη επαρχία Μαρίμπ, στην έρημο της Υεμένης, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, όπως ανέφερε η εφημερίδα «The New York Times». Η συγκεκριμένη μυστική επιχείρηση ήταν η τέταρτη μιας σειράς παρόμοιων επιθέσεων στα βουνά και στις ερήμους της Υεμένης από το Δεκέμβρη.

ΝΤΑΛΑΣ.-- Την εξαγορά της εταιρείας αποθήκευσης δεδομένων 3PAR ανακοίνωσε η αμερικανική «Dell», έναντι 1,2 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Υπενθυμίζεται πως η «Dell» είχε εξαγοράσει το 2007 έναντι 1,4 δισ. δολαρίων την «Equallogic Inc.», επίσης εταιρεία αποθήκευσης δεδομένων.

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.-- Η χιλιανή αεροπορική εταιρεία LAN και η βραζιλιανή TAM ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συγχώνευσή τους, προκειμένου να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Λατινικής Αμερικής, που θα ονομαστεί LATAM Airlines Group, με στόλο 220 αεροσκαφών και 40.000 υπαλλήλους.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.-- Ο πρωθυπουργός των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, κατήγγειλε, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ, την ανάμειξη της Τουρκίας στις βοσνιακές πολιτικές υποθέσεις, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι δρα υπέρ των μουσουλμάνων.

ΜΟΣΧΑ.-- Ανεπιθύμητο πρόσωπο έχει κηρυχθεί ο Ρουμάνος διπλωμάτης που συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας στη Μόσχα και του ζητήθηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία μέσα σε δύο μέρες, όπως ανακοίνωσε χτες η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB). Ο Γκαμπριέλ Γκρέκου, Α' γραμματέας του πολιτικού τμήματος της πρεσβείας της Ρουμανίας στη Μόσχα, συνελήφθη επ' αυτοφώρω ενώ προσπαθούσε να αγοράσει απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες από έναν Ρώσο πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ