Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πρόταση για φόρο στις διαδηλώσεις

ΡΩΜΗ.--

Φόρο στις διαδηλώσεις προτίθεται να επιβάλλει ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο της «Εθνικής Συμμαχίας» για να αντιμετωπίσει, όπως ισχυρίστηκε, τα έξοδα καθαρισμού των δρόμων και των δυνάμεων ασφαλείας. «Οταν τα συνδικάτα ή οποιοσδήποτε άλλος έρχεται στη Ρώμη κατά χιλιάδες, θα πρέπει κάτι να πληρώνουν. Δεν μπορούμε να είμαστε εμείς οι μόνοι που πληρώνουμε», τόνισε σε ομιλία που παρέθεσε στη Κορτίνα.

Με την ενέργεια αυτή ο δήμαρχος της Ρώμης επιδιώκει να θέσει εμπόδια σε όσους επιχειρούν να αντιδράσουν με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στην αντιλαϊκή πολιτική και φυσικά πρόκειται για μια κίνηση που πρέπει να βρει αντίθετους τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους, αν και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αυτό δεν είναι βέβαιο.

Ταυτόχρονα, ο δήμος της Ρώμη σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο και σε επισκέπτες της πόλης που διαμένουν τη νύχτα σε ξενοδοχεία, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα από τις δραστικές μειώσεις της περιφερειακής χρηματοδότησης που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Υπενθυμίζεται πως η ιταλική κυβέρνηση έχει αποφασίσει περικοπές ύψους 25 δισ. ευρώ τη διετία 2011-2012, στο όνομα της αντιμετώπισης των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, που ανάμεσα στα άλλα αφορά και το «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για τρία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ