Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
«Γελοία» η πρόταση της Σεούλ για ενοποίηση

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Η ΛΔ Κορέας απέρριψε χτες ως «γελοία» την πρόταση του Νοτιοκορεάτη Προέδρου, Λι Μιουνγκ Μπακ, για ενοποίηση των δύο χωρών της Κορεατικής Χερσονήσου, χαρακτηρίζοντάς την «σχέδιο με στόχο την εξασθένιση του βορρά», ενόψει προετοιμασιών για μία εισβολή με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόταση του Προέδρου Λι την περασμένη Κυριακή για μία διαδικασία ενοποίησης σε τρία στάδια: Ειρήνη και αποπυρηνικοποίηση, οικονομική ολοκλήρωση και εν τέλει «μία κοινότητα του κορεατικού έθνους». Ο Λι, μάλιστα, είχε προτείνει και έναν ειδικό φόρο χρηματοδότησης του κόστους της «ενοποίησης» βορρά και νότου.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πιονγιάνγκ. Η «Επιτροπή για Ειρηνική Επανένωση» της ΛΔ της Κορέας σημείωσε σε σχετική ανακοίνωσή της ότι η εν λόγω πρόταση «δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία γελοία ρητορική ώστε να αναγκαστεί η ΛΔ Κορέας σε αφοπλισμό και να υλοποιηθεί έτσι ο φιλόδοξος στόχος της Σεούλ για εισβολή στη χώρα μαζί με τις ΗΠΑ»...

Η εξέλιξη σημειώνεται ενώ χτες συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι 11ήμερες μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις και ηλεκτρονικού πολέμου των ΗΠΑ - Ν. Κορέας με τη συμμετοχή περίπου 90.000 στρατιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ