Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέα δολοφονία αγωνίστριας

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Νεκρή και γαζωμένη από σφαίρες βρέθηκε στην κοινότητα Λα Ουνιόν η αγωνίστρια Νορμα Ιρένε Πέρες, μέλος της οργάνωσης προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αλτο Γκουαγιαμπέρο, μία βδομάδα μετά την εξαφάνισή της, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόνιμης Επιτροπής για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CPDH). Μία δολοφονία που μόνο τυχαία δεν είναι στην «νέα Κολομβία» του Προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος...

Η Πέρες ηγούνταν μαζί με άλλους αγωνιστές, στην καμπάνια για τη διενέργεια έρευνας όσον αφορά στον ομαδικό τάφο που ανακαλύφθηκε στην ΛαΜακαρένα και περιέχει πάνω από 2.000 σορούς τοπικών ηγετών, αγροτών, συνδικαλιστών, αγωνιστών που παρουσιάστηκαν φυσικά ως «αντάρτες». Εναν τάφο που η κυβέρνηση «αρνείται την ύπαρξή του» ενώ η προσπάθεια συγκάλυψης αφορά και τη δολοφονία της Πέρες καθώς με ανακοίνωση του γραφείου του δημάρχου «η Πέρες σκοτώθηκε γιατί πάτησε μία νάρκη» όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός RCN.

Eξάλλου, η φρικαλεότητα που αναδύεται από τον ομαδικό τάφο στη Λα Μακαρένα, το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί στη Λατινική Αμερική, αποτελεί «κληρονομιά» του Σάντος ως πρώην υπουργού Αμυνας και αποτελεί μέρος της θηριωδίας των δολοφονιών από το στρατό - «falsos positivos» όπως έχει γίνει γνωστή η υπόθεση - ο οποίος παρουσίαζε τα θύματα ως αντάρτες, από το 2006 ως το 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ