Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Στο πλευρό της Σερβίας το Αζερμπαϊτζάν

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Το Αζερμπαϊτζάν τάσσεται στο πλευρό της Σερβίας σε ό,τι αφορά το σερβικό σχέδιο απόφασης για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, δηλώνει ο πρέσβης της συγκεκριμένης χώρας στη Σερβία, Ελνταρ Χασάνοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντάνας» του Βελιγραδίου. Ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως η θέση της Σερβίας στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου «είναι πλήρως ορθή», τόνισε πως μπορεί να γίνει παραλληλισμός των περιπτώσεων του Κοσσυφοπεδίου και του Ναγκόρνο - Καραμπάχ, επειδή, όπως είπε, και στη Σερβία και στο Αζερμπαϊτζάν παραβιάστηκαν η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την ίδια ημέρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα εξεταστούν το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και το ζήτημα του Ναγκόρνο - Καραμπάχ», είπε. Σημειώνεται ότι στα τέλη του Ιούλη το σερβικό σχέδιο - απόφαση υποβλήθηκε στον ΟΗΕ για να συζητηθεί στην ΓΣ (9 Σεπτέμβρη) όπου τίθεται ξανά θέμα επίλυσης του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου με έναν αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα η Σερβία εκτιμά ότι συγκεκριμένος αριθμός κυρίως μουσουλμανικών χωρών που θα στηρίξουν το ψήφισμα του Αζερμπαϊτζάν κατά της απόσχισης του Ναγκόρνο - Καραμπάχ για λόγους αρχής, θα στηρίξουν και το σερβικό σχέδιο ψηφίσματος για το Κοσσυφοπέδιο. Ωστόσο, οι σερβικές αρχές κατανοούν πως ένας αριθμός χωρών δε θα πάρει θέση, καταλήγει η εφημερίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ