Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επιχείρηση «μετονομασίας» του ιμπεριαλιστικού πολέμου

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

«Ο πόλεμος τελείωσε» ή αυτός είναι ισχυρισμός που θα επικαλεστεί η αμερικανική κυβέρνηση και τα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ την 1η Σεπτέμβρη, οπότε και τα περισσότερα αμερικανικά «μάχιμα στρατεύματα» θα έχουν αποχωρήσει. Μία ακόμη ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης, τονίζει ότι ο αριθμός των στρατευμάτων στο Ιράκ «έπεσε» για πρώτη φορά από το 2003 κάτω από τους 50.000 άνδρες, ενόψει της 31ης Αυγούστου, οπότε θα τερματιστούν οι πολεμικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, πρόκειται για «μετονομασία» του ιμπεριαλιστικού πολέμου...

Στις 2 Σεπτεμβρίου 50.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα παραμένουν παρά την υποτιθέμενη μεταβίβαση της επιχειρησιακής ευθύνης στις ιρακινές δυνάμεις την 1η Σεπτέμβρη. Και θεωρείται βέβαιο κατά τους αναλυτές ότι δε θα περιοριστούν «στο καθήκον της εκπαίδευσης των ιρακινών στρατευμάτων και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Εξάλλου, στη χώρα ακόμη υπάρχει «κενό» πολιτικής εξουσίας, μήνες μετά τις εκλογές, καθώς δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, κάτι που επισήμανε και στην ομιλία του προς παλαίμαχους στην Ινδιανάπολη ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, οι επιθέσεις και η βία βρίσκονται σε ανοδική τροχιά εκ νέου. Χτες ένοπλοι σκότωσαν πέντε εργαζόμενους σε διυλιστήριο κοντά στο Τικρίτ ενώ τη Δευτέρα σε επιθέσεις είχαν χάσει τη ζωή τους 13 Ιρακινοί ενώ άλλοι 28 είχαν τραυματιστεί. Τέλος, τo Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), που θεωρείται «παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ», ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον δικαστών στη Βαγδάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ