Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΟΧΙ άλλη φρίκη...

  Εκδήλωση συμπαράστασης από τις Επιτροπές Ειρήνης του κέντρου της Αθήνας και τη Νεανική Δράση

Από την εκδήλωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό
Από την εκδήλωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό
Το δράμα, αλλά και τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού μπόρεσαν να δουν μέσα από την προβολή βίντεο και να ακούσουν από τους ομιλητές όλοι όσοι παραβρέθηκαν χτες το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης του κέντρου της Αθήνας μαζί με τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη, δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

«Οι Ισραηλινοί έχουν εμπειρία από πολλά όπλα, μέχρι και πυρηνικά. Ετσι, ο λαός μας είναι ένας εύκολος στόχος για να δοκιμάζουν τα όπλα τους», τόνισε ο Ισμάτ Σαμπρί, πρόξενος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, δίνοντας το «στίγμα» της πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία του Ισραήλ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης. «Εκείνο το οποίο προσπαθούμε να πετύχουμε, συνέχισε, είναι να πείσουμε το λαό των αραβικών κρατών - και όχι τις κυβερνήσεις τους - να σταματήσει αυτή η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού». Επίσης επισήμανε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση της εικόνας του παλαιστινιακού λαού στα μάτια της υφηλίου και αυτό χάρη στις προσπάθειες του ίδιου του λαού. Τέλος, αναφέρθηκε, στην τρομοκρατία - που ακόμη και σήμερα που υποτίθεται ότι υπάρχουν «ανεξάρτητες» περιοχές της παλαιστίνης - η οποία σε καθημερινή βάση όχι απλώς δεν έχει σταματήσει, αλλά αντιθέτως συνεχίζεται.

Νωρίτερα, στο άνοιγμα της συγκέντρωσης, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΕΥΕ, ταξίαρχος εν αποστρατεία, Σπ. Σερμακέζης, ο οποίος αφού επισήμανε τη στήριξη του ελληνικού λαού στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό, τόνισε: «Από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και μετά, το ιμπεριαλιστικό όνειρο στη Μέση Ανατολή γεννήθηκε: Είναι η ένωση των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής με τα πλούσια κοιτάσματα της Κασπίας θάλασσας. Σε αυτήν την τανάλια κλείνεται το δράμα του παλαιστινιακού λαού»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ