Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Αποστολή αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων

Για την Παλαιστίνη αναχωρούν την ερχόμενη Κυριακή, 17 Δεκέμβρη, εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μέλη του διεθνούς Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους.

Στην αποστολή αλληλεγγύης συμμετέχουν οι Γ. Γιώγος δήμαρχος Πετρούπολης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Γ. Δημητρίου αντιδήμαρχος Πετρούπολης, Ν. Ρογκάκος δήμαρχος Βύρωνα, Γ. Κατημερτζής δήμαρχος Καισαριανής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Σπ. Δαράκης δήμαρχος Μήθυμνας Χανίων, Χρ. Τέγος δήμαρχος Καρδίτσας, Β. Βαλιώτης δήμαρχος Οινούντος Λακωνίας, Μ. Σελέκος δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, Ελ. Παπαδοπούλου δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και Θ. Φιλίππου δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης.

Οπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους, «είναι τραγικό ότι τα παιδιά της Παλαιστίνης υποφέρουν αυτά που κάποτε υπέφεραν τα παιδιά των Εβραίων από τους Γερμανούς. Τα παιδιά της Παλαιστίνης, με τις σφεντόνες τους απέναντι στα τανκς και τα όπλα των Ισραηλινών, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να έχουν πατρίδα, υπερασπίζουν την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του λαού τους». Ακολούθως τα μέλη της αποστολής τονίζουν πως «δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε όταν σκοτώνονται άοπλοι και κυρίως παιδιά». Και καλούν όλους να «δείξουμε στους Παλαιστίνιους ότι δεν είναι μόνοι τους», καταδικάζοντας ταυτόχρονα την «ένοχη σιωπή ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ουσιαστικά ενισχύει την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία του Ισραήλ, με αποτέλεσμα το καθημερινό λουτρό αίματος και τον κίνδυνο ανάφλεξης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Καταλήγοντας τα μέλη της αποστολής σημειώνουν πως θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι φιλειρηνικές δυνάμεις σ' όλο τον κόσμο, ώστε:

  • Να σταματήσει αυτή η βάρβαρη γενοκτονία.
  • Να μην επικρατήσει η λογική του ισχυρότερου, αλλά το δίκιο, σταματώντας άμεσα τη δολοφονική επίδειξη δύναμης εκ μέρους του ισραηλινού στρατού που τόσους νεκρούς αφήνει καθημερινά πίσω της.
  • Να επέλθει η δίκαιη και ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού δράματος σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Τέλος, η αποστολή αλληλεγγύης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει κάθε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος, εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τα φιλειρηνικά συναισθήματα του ελληνικού λαού.

Την αντιπροσωπεία θα υποδεχτεί στο Τελ - Αβίβ ο υφυπουργός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του παλαιστινιακού κράτους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη του Ακελ Τακάζ στην Ελλάδα(2023-11-28 00:00:00.0)
Στήριγμα στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων(2011-09-22 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη(2007-06-13 00:00:00.0)
Στη Ραμάλα από χτες η αποστολή αλληλεγγύης(2006-07-21 00:00:00.0)
Τίμησαν με την παρουσία τους(2001-09-25 00:00:00.0)
Αγώνας και πάθος μέχρι την απελευθέρωση(2000-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ