Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνη κατά εξάρτησης

Η τέχνη, σε διάφορες μορφές, γίνεται ο κοινός «κώδικας» του πρώτου φεστιβάλ, με τίτλο «ΚΟΘ underground», που διοργανώνουν ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», στις 25 Σεπτεμβρίου (από τις 7 μ.μ.) και 26/9 (όλη μέρα), στη Θεσσαλονίκη, στο «Block 33» (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία).

Ενα διήμερο ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στη διάρκεια του οποίου οι δύο φορείς της πόλης ξεδιπλώνουν πολύμορφες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, δεκαέξι σύνολα από μουσικούς της ΚΟΘ παίζουν ροκ, ποπ, τζαζ, μουσική δωματίου, αρχαία ελληνική μουσική, τάνγκο , μουσική κινηματογράφου, αυτοσχεδιάζουν και παρουσιάζουν πρωτότυπες μουσικές για σύνολα κρουστών παράλληλα με προβολές, χορό και θεατρικά δρώμενα.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν η θεατρική και η μουσική ομάδα του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», ενώ θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας από μουσικούς της ΚΟΘ, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την ομάδα φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη». Επίσης, θα γίνουν εκθέσεις εικαστικών, κεραμικών και κατασκευών από μουσικούς της ΚΟΘ και τις δημιουργικές ομάδες της «Ιθάκης», έκθεση εκδόσεων του ΚΕΘΕΑ, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τέχνη κι απεξάρτηση». Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, θα κλείσει το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου με τον Κωνσταντίνο Βήτα ως DJ σε ένα πάρτι για όλους.

Συμμετέχουν: Μουσική: «Κρούσεις και πνοές» με τη Μαρία Θωίδου, Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου, Γκρέτα Παπά και Κώστας Ράπτης, DissonArt ensemble και Δημήτρης Μαρωνίδης, κουαρτέτο «Animus» , Αγγουριδάκης trio, Aντώνης Σουσάμογλου και Φαίδωνας Καλοτεράκης, «Ορφεία Αρμονία», Trio unisono, Βλαντιμίρ Αφανάσιεφ, Δημήτρης Βίττης, Κώστας Χανής, Ντέλια Μιχαηλίδου, Βίκυ Χουζούρη, Παύλος Γεωργιάδης, ομάδα κρουστών ΚΕΘΕΑ Ιθάκης, Εκτορας Λάππας, Σίμος Παπάνας, Πόπη Μυλαράκη και tango sextet, μουσικη-θεατρική ομάδα ΚΕΘΕΑ Ιθάκης, Plaza Quartet, Fortissimo, Κωνσταντίνος Βήτα.

Φωτογραφία: Νίκος Κουκής ,Φωτογραφικό κέντρο Θεσσαλονίκης, φωτογραφική ομάδα ΚΕΘΕΑ Ιθάκης. Εικαστικά-κατασκευές: Δημιουργικές ομάδες ΚΕΘΕΑ Ιθάκης, graffiti από την ομάδα «Ανάδυσης», Μαρία Δρούγου, Βασίλης Βραδέλης, Γιώργος Μανώλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ