Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Οι λαϊκές ανάγκες απαιτούν σταθερή εργασία στον κλάδο

Παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας έκαναν χτες το ΠΑΜΕ, η ΣΕΑΑΝ και απολυμένοι σε δομές Πρόνοιας

Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τα άλλα ιδρύματα πρόνοιας και κέντρα ειδικής αγωγής, «όχι στην τρομοκρατία», μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, δημοσιοποίηση των ιδιωτικών κέντρων που πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας - Πρόνοιας - Ειδικής Αγωγής, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή, απαίτησαν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το ΠΑΜΕ, απολυμένοι και εργαζόμενοι στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

«Οι επαγγελματίες "φιλάνθρωποι" ξαναχτύπησαν. Νέες απολύσεις στο "Χαμόγελο του Παιδιού" με προκλητικούς ωμούς εκβιασμούς σε εργαζόμενους: "Δεχτείτε να παραιτηθείτε αλλιώς θα σας απολύσουμε και θα σας καταγγείλουμε για κακοποίηση παιδιών"! Δε φτάνει η υποχρηματοδότηση και το πάγωμα των προσλήψεων που έχει οδηγήσει σε διάλυση τα ιδρύματα πρόνοιας και ειδικής αγωγής, από 1 Σεπτέμβρη κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις 50 εργαζομένων σε ΚΕΑΤ, ΙΚΠΑ, ΕΚΚΑ κ.ά.», φώναζαν απ' τη ντουντούκα οι ανάπηροι και εργαζόμενοι στην Πρόνοια και ειδική αγωγή έξω απ' το υπουργείο. Ξεκαθάρισαν ότι η τρομοκρατία των απολύσεων δε θα περάσει.

Σε συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο, εκείνος εξέφρασε την «ευαισθησία» και «συμπάθειά» του στους απολυμένους. Ομως, νίπτοντας τας χείρας του, είπε ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμιά ευθύνη, αφού οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις! Και αυτό όταν η προγραμματική σύμβαση στο ΚΕΑΤ έγινε με το δημόσιο και ενώ η διείσδυση των εταιρειών στην Πρόνοια έγινε με την προτροπή των ίδιων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Οι εργαζόμενοι και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΣΕΑΑΝ ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, ότι δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι ανάπηροι την κρίση του κεφαλαίου, το δικαίωμα στη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και η Πρόνοια έχει ανάγκη από εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα και όχι από εμπόρους της αναπηρίας και επαγγελματίες «φιλάνθρωπους».

Αυτή είναι η «κοινωνική οικονομία»

Τις απανωτές απολύσεις και τους ωμούς εκβιασμούς της εργοδοσίας της ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Σημειώνει: «Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "Χαμόγελου του Παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο. Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "Η υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Την Τρίτη, ο ίδιος εξαφανίστηκε από το χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ την Τετάρτη η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσσια μπήκε στο χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας, μόλις πληροφορήθηκε ότι εκεί βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "Χαμόγελου του Παιδιού" και αφορά και παλιότερους εργαζόμενους. Γιατί άραγε;

Αλήθεια, τι θέλει να κρύψει η διοίκηση του κέντρου και προσπαθεί χρόνια τώρα να επιβάλει την "άκρα του τάφου σιωπή" στο χώρο του "πολυφτιασιδωμένου" κοινωνικού προσώπου του "Χαμόγελου του Παιδιού"; Γιατί την ίδια στιγμή, που οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, και τις ελλείψεις προσωπικού, το "Χαμόγελο του Παιδιού" τυγχάνει μεγάλης στήριξης από όλες τις κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης, και μάλιστα σήμερα είναι σε εξέλιξη νέα διαφημιστική καμπάνια για την ενίσχυσή του;

Ταυτόχρονα, τα παιδιά στο κέντρο βρεφών "Μητέρα", λόγω των ελλείψεων προσωπικού, μένουν εκεί μέχρι και 6 χρόνια, γιατί τόσο κάνουν να διεκπεραιωθούν οι δημόσιες υιοθεσίες, ενώ οι ιδιωτικές κάνουν ακόμη και 3 μήνες. Αυτή είναι η κοινωνική οικονομία του κ. Λοβέρδου, που θα αναλάβει τη στήριξη των αναξιοπαθούντων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ