Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «MIRAMARE» - ΡΟΔΟΣ
Επιχείρησαν να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση

Αναδίπλωση της εργοδοσίας μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων

Αμεση και δυναμική απάντηση στην προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης από την εργοδοσία (εταιρεία «Aquis») του ξενοδοχείου «Miramare» στη Ρόδο, έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις στο νησί με δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το ξενοδοχείο.

Αιτία αποτέλεσε η κλήση σε απολογία που έστειλε η εργοδοσία στον εργαζόμενο και συνδικαλιστή, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Μιχάλη Τσουρούτη, επειδή παρενέβη στην εργοδοσία αντιδρώντας σε γραπτή επίπληξη που δέχθηκε εργαζόμενος για τη συμπεριφορά του (όπως ισχυρίστηκε πελάτης). Η εργοδοσία απείλησε το συνδικαλιστή να λάβει όλα τα «νόμιμα» μέτρα σε περίπτωση που αρνηθεί να απολογηθεί.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ που οργάνωσε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο. Η εργοδοσία που αρχικά δήλωνε ανένδοτη να μιλήσει με τους συνδικαλιστές (κάλεσε και την αστυνομία), κάτω από τη πίεση των συγκεντρωμένων αναγκάστηκε σε αναδίπλωση, όπως τονίζει και σε σχετική ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει «τελικά η εργοδοσία αναδιπλώθηκε μετά τη δυναμική παρέμβαση και δήλωσε ότι σέβεται τη συνδικαλιστική ιδιότητα του συναδέλφου και θεωρεί το θέμα "λήξαν". Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως είναι προάγγελος επικίνδυνων εξελίξεων το επόμενο διάστημα. Να σημειωθεί ότι ενεργοποιείται η τοπική επιτροπή άρσης της συνδικαλιστικής ασυλίας, προφανώς διότι ήδη υπάρχουν προσφυγές από εργοδότες. Οι μεγαλοξενοδόχοι παίρνουν τα μέτρα τους καθώς είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα η λαϊκή δυσαρέσκεια θα εκφραστεί. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα με κριτήριο την ίδια τη ζωή τους, την καθημερινότητα στο χώρο δουλειάς και στο χώρο κατοικίας, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να παλέψουν σε όλα τα μέτωπα που έχουν ανοίξει σε εργασιακά, Υγεία, Παιδεία.

Η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα με την οργανωμένη πάλη της σε συμμαχία με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, και τα σχέδια της πλουτοκρατίας να ανατρέψει, αλλά και να βάλει τις βάσεις για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα περάσουν στα χέρια του λαού με λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ