Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Στοχοποιεί τη σταθερή εργασία

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα

Την απασχόληση εργαζομένων όποτε, όσο και όπως βολεύει την κερδοφορία της απαιτεί η εργοδοσία, επιδιώκοντας να γενικεύσει την εκ περιτροπής απασχόληση.

Στην υποδηματοποιία «ELITE», αφού μέσα στον Αύγουστο απέλυσε 8 εργαζόμενους, στη συνέχεια με εκβιαστικό τρόπο επιχείρησε να περάσει την εκ περιτροπής, 4ήμερη εργασία, ενώ προαναγγέλλει και άλλες απολύσεις. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση, μαζί με το ταξικό τους Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, απαντώντας στην προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει στην πλάτη τους τα βάρη της κρίσης. Τόνισαν πως δε δέχονται καμιά απόλυση, απαιτούν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, ενώ διεμήνυσαν πως δε θα δεχθούν καμιά απόπειρα εκ περιτροπής εργασίας. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά αυτά που τους ανήκουν.

Αντίστοιχα, όμως, την εκ περιτροπής εργασία, επιχείρησε να επιβάλλει και η Εκδοτική Βορείου Ελλάδας, που όμως, κάτω απ' την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, αλλά και τη στάση των εργαζομένων, δεν πέρασε. Μετά από γενική συνέλευση, με συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι τάχθηκαν ενάντια στην επιχειρούμενη εκ περιτροπής εργασία και αποφάσισαν συντονισμένο αγώνα για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ