Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανανδρη επίθεση σε συνδικαλιστή

Τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν την Κυριακή στον συνδικαλιστή-εμποροϋπάλληλο Α. Χανίδη 

Γκανγκστερικού τύπου επίθεση από τρεις τραμπούκους δέχτηκε το μέλος της διοίκησης της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Αντώνης Χανίδης το απόγευμα της Κυριακής και αφού δύο μέρες πριν είχε δεχτεί ανώνυμο τηλεφώνημα εργαζόμενης στα καταστήματα «Γαλαξίας - Αρβανιτίδης», όπως η ίδια ισχυρίστηκε, με το οποίο τον προειδοποίησε πως «πρέπει να προσέχει γιατί του την έχουν στημένη».

Φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ επιχειρεί να εισαγάγει νέες μεθόδους για να λύνει τις εργατικές διαφορές με τα συνδικαλιστικά όργανα. Εβαλε τους τραμπούκους να χτυπήσουν συνδικαλιστικό στέλεχος γιατί, όπως φαίνεται, έχουν ενοχλήσει οι πρόσφατοι αγώνες της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης ενάντια στην ασυδοσία της εν λόγω αλυσίδας καταστημάτων και τις παράνομες απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει. Αγώνες που είχαν αίτημα την πιστή εφαρμογή των κανονισμών για ρεπό την περίοδο των γιορτών και την ανάκληση των απολύσεων.

Με ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταδικάζει την γκανγκστερική επίθεση των μπράβων και τονίζει: «Ούτε η λασπολογία, ούτε η σωματική βία είναι ικανή να σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων έχει ιστορία 63 χρόνων, η εργατική τάξη της πόλης μας μεγαλύτερη, και αυτό που μας έχει διδάξει είναι πως όσες φορές στο παρελθόν οποιοσδήποτε χρησιμοποίησε βία ενάντια στους εργαζόμενους, αυτός ήταν στο τέλος που ηττήθηκε».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι ο δρόμος του ασυμβίβαστου αγώνα «είναι ο μόνος που ξέρουμε και ο μόνος που ακολουθούμε. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει μέχρι την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ