Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Μεθοδεύεται το ξεπούλημά του

Φιλέτο, που θα παραδοθεί από την κυβέρνηση μέσω Χρηματιστηρίου στους ενδιαφερόμενους  τραπεζίτες,  το αναπτυγμένο δίκτυό του

Βορρά στα χέρια των τραπεζιτών ετοιμάζεται να παραδώσει η κυβέρνηση και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), δρομολογώντας τις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος που έχουν στόχο την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο. Το ξεπούλημα του ΤΤ αποφασίστηκε σε χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με προεξάρχοντα τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή του υπουργού Μεταφορών Χ. Βερελή, του γγ του ΥΠΕΘΟ και της προέδρου του Ταμιευτηρίου.

Το φιλέτο του ΤΤ που θα παραδοθεί στους ενδιαφερόμενους αφορά κυρίως το εξαιρετικά αναπτυγμένο δίκτυο με 135 καταστήματασε όλη τη χώρα και 750 σημεία πώλησης μαζί με τα ΕΛΤΑ, καθώς και 4,5 εκατ. πελάτες με καταθέσεις ύψους 2,5 τρισ. δραχμών. Αλλωστε με βάση το μέγεθος του δικτύου και με τη δυνατότητα περαιτέρω συγκεντροποίησης των τραπεζών, η εταιρία συμβούλων «Κάντορ» σε έκθεσή της, που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, εκτιμούσε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι στόχος πιθανής εξαγοράς.

Ειδικότερα, στη χτεσινή υπουργική σύσκεψη, αποφασίστηκε:

  • Η μετατροπή του ΤΤ σε Ανώνυμη Εταιρία.
  • Η πλήρης μετάλλαξη του χαρακτήρα του με τη δημιουργία και διάθεση προϊόντων, κυρίως τραπεζικού χαρακτήρα, όπως αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος κ.ά.
  • Η συνεργασία του Ταμιευτηρίου με τα ΕΛΤΑ και η από κοινού επέκτασή τους στα Βαλκάνια, όπου προφανώς θα παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Είναι φανερό, πως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργών, η κυβέρνηση προωθεί τη μετατροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε δίκτυο πωλήσεων, σε απλό υποπρακτορείο για τη διανομή των διαφόρων προϊόντων του μελλοντικού εξαγοραστή.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες κατέληξαν και σε κάποιο χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει την απόφαση για τη μετοχοποίηση και την εισαγωγή του στη Σοφοκλέους για τοπρώτο εξάμηνο του 2001, διάστημα στο οποίο θα αναζητείται και στρατηγικός σύμμαχος. Παράλληλα οι φωστήρες του... εκσυγχρονισμού θα διορίσουν χρηματοοικονομικό σύμβουλο ο οποίος και θα πραγματώσει τα κυβερνητικά σχέδια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ