Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Ενισχυμένη η ΛΑΕ

Σημαντικά ενισχυμένη αναδείχτηκε από την εκλογική διαδικασία στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φωκίδας, η «Λαϊκή Αγροτική Ενότητα» (ΛΑΕ).

Οι υποψήφιοί της - στο ενιαίο, πλέον, ψηφοδέλτιο που προβλέπει ο νέος αντιαγροτικός αντισυνεταιριστικός νόμος με το πλειοψηφικό σύστημα - γνωστοί αγωνιστές του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των συνεταιρισμένων αγροτών και ανέδειξαν δύο συμβούλους στο 5μελές νέο ΔΣ της ΕΑΣ Φωκίδας (τρεις εξέλεξε ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ) και έναν αντιπρόσωπο στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές συμμετείχαν και ψήφισαν 70 αντιπρόσωποι, εκλεγμένοι από 17 Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που είχαν διενεργήσει εκλογές και είχαν εκλέξει νέους αντιπροσώπους και από πέντε Συνεταιρισμούς που έστειλαν τους παλιούς αντιπροσώπους. Αξίζει να σημειωθεί πως στις εκλογές του 1997 υπήρχαν 31 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί που είχαν εκλέξει 95 αντιπροσώπους και η «ΛΑΕ» δεν εκπροσωπούνταν σε κανένα όργανο.

Επίσης, στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέου 7μελούς ΔΣ και αντιπροσώπων στις τριτοβάθμιες οργανώσεις, στην ΕΑΣ Λιβαδειάς η ΛΑΕ εξέλεξε ένα σύμβουλο στο ΔΣ. Στην ΕΑΣ Λιβαδειάς εκπροσωπήθηκαν 55 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί με 262 αντιπροσώπους, από τους οποίους ψήφισαν 197, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ