Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Απεργία ενάντια στη διάλυση

  Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι.

Ανακοίνωση της ΕΣΑΚ υπουργείου Γεωργίας

Αναβρασμό έχει προκαλέσει ανάμεσα στους εργαζόμενους του υπουργείου Γεωργίας η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που δίνει νέα ώθηση στη διάλυση και υποβάθμιση του υπουργείου Γεωργίας. Η οδυνηρή πραγματικότητα, που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Γεωργίας, έγινε τελικά αντιληπτή από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων τους, που αποφάσισαν σε πρώτη φάση την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας, στις 18 και 19 Δεκέμβρη. Χτες, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του υπουργείου Γεωργίας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, για να αναφέρουν πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του υπουργείου, ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας. Πρόσθεσαν, επίσης, ότι η ελληνική γεωργία έχει εγκαταλειφθεί.

Ωστόσο, όμως, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, γιατί τα θυμήθηκαν όλα αυτά τώρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων αρκέστηκαν στο να κάνουν μια χλιαρή αυτοκριτική, θέτοντας το επιχείρημα ότι πρώτα εξάντλησαν το διάλογο. Παράλληλα, από τα λεγόμενα κάποιων εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων του υπουργείου Γεωργίας, παρά το ότι τέθηκαν και κρίσιμα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, φάνηκε ότι, αν δοθούν τελικά κάποια επιδόματα, τότε μάλλον θα είναι ικανοποιημένοι... Πάντως, όπως ειπώθηκε χτες, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των συλλόγων του υπουργείου Γεωργίας θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, Γ. Ανωμερίτη.

Η ΕΣΑΚ

Την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική του υπουργείου Γεωργίας, την ιδιωτικοποίηση ενός μεγάλου μέρους, καθώς και το διαχειριστικό του χαρακτήρα, που έχει ως αντικείμενο το μοίρασμα των κοινοτικών επιδοτήσεων, καταγγέλλει η ΕΣΑΚ του υπουργείου Γεωργίας, με ανακοίνωσή της.

«Οποιος αναπτυξιακός προσανατολισμός υπήρχε, θυσιάζεται στο βωμό του περιορισμού της παραγωγής, χάριν των συμφερόντων της ΕΕ. Το έλλειμμα του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου μεγαλώνει και η ελληνική αγορά κατακλύζεται από επικίνδυνα τρόφιμα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση ενός μεγάλου μέρους του αντικειμένου του υπουργείου Γεωργίας, η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι για τη διαχείριση του 3ου ΚΠΣ ετοιμάζονται να εισβάλουν οι μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα, που, μαζί με μετακλητούς, αλλά «διαλεγμένους» υπαλλήλους του υπουργείου, θα απολαμβάνουν τις αμοιβές «πρώτης ταχύτητας».

Αναφερόμενη στις ηγετικές ομάδες και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, η ΕΣΑΚ υπογραμμίζει ότι κάνουν πως δε βλέπουν τις αιτίες και την πραγματική έκταση των προβλημάτων και περιορίζουν τον αγώνα στη διεκδίκηση κάποιων επιδομάτων. Οσο για τα υπόλοιπα αιτήματα που προβάλλουν, αυτό γίνεται, επειδή πιέστηκαν από την ΕΣΑΚ.

Η ΕΣΑΚ υπουργείου Γεωργίας καλεί τους εργαζόμενους του υπουργείου να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να απαιτήσουν την επιβολή ριζικών αλλαγών στη σύνθεση και την τακτική των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ