Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλία κοινής δράσης και στην Πάτρα

Το παράδειγμα της Λάρισας όπου, με πρωτοβουλία του ταξικού Εργατικού Κέντρου και μετά από σύσκεψη που έγινε, συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Δράσης για την Προστασία της λαϊκής οικογένειας από την κρίση, φαίνεται να ακολουθούν ταξικά συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς του αντιμονοπωλιακού κινήματος. Ετσι, οι τοπικές Γραμματείες Πάτρας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας καλούν εργάτες, αγρότες, μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και μαθητές να συμμετέχουν σε κοινή σύσκεψη που διοργανώνουν την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου.

Με κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα, οι τοπικοί φορείς της Πάτρας καλούν «σε οργάνωση, συσπείρωση μέτωπο και αντεπίθεση τώρα: Για να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι γυναίκες, η νεολαία την κρίση τους. Για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία θέλουν να μας καταδικάσουν οι πολιτική και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας».

Οπως υπογραμμίζουν, «κανένας κλάδος, κανένας μεμονωμένος εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την επίθεση του μαύρου μπλοκ που έχουν συγκροτήσει τα μονοπώλια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες της ΝΔ και του Λάος, με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Στο πλάι τους στέκουν οι ξεπουλημένες - προδοτικές ηγεσίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΕΚ Πάτρας και Αιγίου κι άλλων φορέων και συνδικάτων όπου ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια φιλοκυβερνητικών και αντιλαϊκών δυνάμεων.

Η δική μας προκοπή, το μέλλον των παιδιών μας περνάει μέσα από την αποφασιστική σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Σε συνδικάτα και συλλόγους, σε ΕΚ και ομοσπονδίες, σε δήμους και νομαρχίες, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε γειτονιές και μαγαζιά, σε σχολές και σε χωριά.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο που σφετερίζονται σήμερα μια χούφτα βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Εμείς έχουμε τη δύναμη να τους κόψουμε τη φόρα. Να βάλουμε εμπόδια και στην πορεία να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Η δολοφονία του συνάδελφου στην Περιμετρική είναι το μέλλον που μας χτίζουν. Οι ζωές και τα δικαιώματά μας δολοφονούνται καθημερινά στα σύγχρονα κρεματόρια της πλουτοκρατίας. Μας ενώνουν κοινοί ταξικοί δεσμοί. Ηρθε η ώρα να τους σφυρηλατήσουμε και με την κοινή μας δράση. Εχουμε απέναντι κοινό αντίπαλο.

Η ικανοποίηση και η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας σε όλα τα πεδία της ζωής, προϋποθέτει τη λαϊκή οργάνωση, ανάταση και κοινή μετωπική δράση που μπορεί να σαρώσει την αντιλαϊκό μπλοκ και να ανοίξει το δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας, φέρνοντας στο προσκήνιο το ρεαλιστικό μονόδρομο της εξουσίας του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση την Παρασκευή με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας (2019-03-05 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη και από την ΟΓΕ (2012-04-10 00:00:00.0)
ΟΛΟΙ σήμερα στα συλλαλητήρια (2011-05-28 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αύριο ενάντια στα χαράτσια των διοδίων (2011-03-23 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους! (2010-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ