Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ανταλλαγή απόψεων για το περιουσιακό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Προφορική ανταλλαγή απόψεων και προπαρασκευαστική συζήτηση επί του περιουσιακού, με στόχο να προετοιμάσουν τις εντατικές διαπραγματεύσεις στις 8 και 10 Σεπτέμβρη (αντί 7 και 9 που είχε συμφωνηθεί αρχικά), είχαν χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι έγινε προφορική αναφορά, χωρίς κατάθεση εγγράφων στις θέσεις της κάθε πλευράς σχετικά με το περιουσιακό, με την ουσία να παραμένει μπροστά, αφού η συζήτηση θα αρχίσει την επόμενη βδομάδα. Ο Δ. Χριστόφιας είπε ότι εξέφρασε την ελπίδα πως στις συνομιλίες θα τηρηθεί η εμπιστευτικότητα, την οποία χαρακτήρισε απαραίτητη, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος.

Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός Τύπος ανοίγει ξανά το ζήτημα της έγκρισης των κανονισμών της ΕΕ που επιτρέπουν το απευθείας εμπόριο των κρατών - μελών με τα Κατεχόμενα, «προβλέποντας» ότι ακόμα και αν η ελληνοκυπριακή πλευρά φέρει προσκόμματα στην αποδοχή τους από τους Ευρωπαίους εταίρους, ορισμένες χώρες μπορεί να ξεκινήσουν το εμπόριο και χωρίς αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ