Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Λαϊκές επιτροπές για την οργάνωση της πάλης

Σε συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη της Λάρισας μίλησε χτες βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων
Ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων
Η συγκρότηση λαϊκών επιτροπών στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες και στις γειτονιές, στα χωριά και στις πόλεις, που θα οργανώνουν την πάλη για την προστασία από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, πρέπει να είναι η άμεση απάντηση των λαϊκών στρωμάτων στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, που, σαν ανεμοστρόβιλος, απειλεί να σαρώσει, στο πέρασμά της, τα πάντα.

Αυτά τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», χτες βράδυ, στη συνοικία Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Εξηγώντας τι μπορούν να κάνουν αυτές οι λαϊκές επιτροπές, ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε: Δε θα μοιράζουν φαΐ σε πεινασμένους και κουράγιο σε απελπισμένους, όπως λένε κάποιοι δήμαρχοι και νομάρχες, που είναι πολύ ...συμπονιάρηδες. Θα οργανώνουν τη λαϊκή πάλη. Να σας πω μερικά παραδείγματα:

Θα μπορούσε μια λαϊκή επιτροπή να «πετάξει την ιδέα» για παύση πληρωμών στα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και των άλλων πρώην ΔΕΚΟ, καθώς και των στεγαστικών δανείων στις τράπεζες για τους ανέργους, τους ξεκληρισμένους αγρότες, τους μικρούς ΕΒΕ που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και να καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα σε κοινό αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αλλο παράδειγμα: Μια λαϊκή επιτροπή θα μπορούσε να οργανώσει την κοινή πάλη για την εξασφάλιση στέγασης στους αστέγους με υπενοικίαση από το κράτος ξενοδοχείων και το ίδιο μπορεί να γίνει για την εξασφάλιση δωρεάν φοιτητικής στέγης για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Αλλη επιτροπή θα μπορούσε ν' αναπτύξει πρωτοβουλίες και αγωνιστικές παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση φτωχών ανθρώπων σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιατρεία του ΙΚΑ, γηροκομεία κ.α., χωρίς να πληρώνουν κανένα χρηματικό τίμημα.

Και, βεβαίως, χρειάζεται ένα κοινό πλαίσιο δράσης για όλες τις λαϊκές επιτροπές, που θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» - είπε ο Γ. Λαμπρούλης - καλεί όλους τους λαϊκούς ανθρώπους να συμβάλουν στη συγκρότηση αυτών των λαϊκών επιτροπών και να συμμετάσχουν στην πάλη που θα οργανώσουν κατά του Μνημονίου, της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας, που βαθαίνει τη φτώχεια και σπρώχνει τμήματα του λαού στην εξαθλίωση. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεσμευόμαστε ότι, από όπου κι αν μας τοποθετήσει η ψήφος του λαού στις ερχόμενες εκλογές, θα βρεθούμε στις πρώτες γραμμές αυτής της πάλης. Βεβαίως, όλοι αντιλαμβάνεστε ότι όσο πιο δυνατοί θα βγούμε από την κάλπη, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Να «φύγει από τη μέση» το κεφάλαιο

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, όταν αναφέρονται στην οικονομική κρίση, αρκούνται να εκφράσουν τη συμπόνοια τους σε όσους υποφέρουν και δε λένε κουβέντα για οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Οπως δε λένε - τόνισε - ότι την οικονομική κρίση την δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες - τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, μιντιάδες - που είναι λαίμαργοι και αχόρταγοι για κέρδη. Αυτοί μάζεψαν στις τσέπες τους όλο τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι μικροί βιοτέχνες και επαγγελματίες. Πόσοι είναι οι πλουτοκράτες; Οι πολύ μεγάλοι μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών.

Και κατέληξε: Αυτή η μικρή δράκα των καπιταλιστών έχει στα χέρια της τα πάντα. Τις «χρυσοτόκες» τράπεζες, τις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, τις τεράστιες κατασκευαστικές εταιρείες, το εμπόριο, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, την ενέργεια. Είναι τα αφεντικά των μεγάλων αθλητικών ομάδων και των πανίσχυρων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εχουν βάλει πόδι στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, του Πολιτισμού.

Ε, αν δε φύγουν αυτοί από τη μέση για να περάσει ο πλούτος σ' αυτούς που τον παράγουν, αν, δηλαδή, δεν πάρει την εξουσία ο λαός, τα λαϊκά προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ