Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΚΙΝΑ
Στα ... σκαριά κοινοπραξία

ΣΟΦΙΑ.--

Η σύσταση Βουλγαρο - κινεζικής κοινοπραξίας για τη δημιουργία βιομηχανικής ζώνης, τρία χιλιόμετρα δυτικά της Σόφιας, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υφυπουργού Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Εβγκένι Ανγκέλοφ με τον κυβερνήτης της επαρχίας Ζετζιάνγκ, Λου Ζούσαν και τον αναπληρωτή κυβερνήτη Γκονγκ Ζενγκ.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι για τη δημιουργία της ζώνης εξασφαλίστηκε έκταση 2.000 στρεμμάτων, εκ της οποίας τα δύο τρίτα θα τα εκμεταλλευτούν κινεζικές επιχειρήσεις. Η κινέζικη πλευρά αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα τον εκπρόσωπό της στην κοινοπραξία, ενώ από τη βουλγαρική πλευρά, θα συμμετέχει η εθνική υπηρεσία της Βουλγαρίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανικών ζωνών.

Στο μεταξύ πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως το 2011 θα ξεκινήσουν την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιό τους, στο Λόβετς της βόρειας Βουλγαρίας, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία «Great Wall Motor Co» και η βουλγαρική «Litex Motors». Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε συμφωνία με τη βουλγαρική ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύσταση κοινοπραξίας για την κατασκευή κινεζικών αυτοκινήτων και σύμφωνα με εκτιμήσεις, το εργοστάσιο θα μπορεί να παράγει 50.000 μονάδες σε ετήσια βάση και να συναρμολογεί συνολικά τέσσερα διαφορετικά μοντέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ