Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Στοχοποιούνται αγωνιστές του λαϊκού κινήματος

Ανάμεσά τους το στέλεχος του Κόμματος Κομμουνιστών, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα

Από λαϊκές κινητοποιήσεις στο Μεξικό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος
Από λαϊκές κινητοποιήσεις στο Μεξικό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Το πραγματικό «κυνήγι μαγισσών» ενάντια στο λαϊκό κίνημα που έχει εξαπολυθεί σε όλη τη Λατινική Αμερική με πρόσχημα τις σχέσεις αλληλεγγύης κομμουνιστικών κομμάτων και λαϊκών οργανώσεων με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας-(FARC), του αντάρτικου που παλεύει ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, έρχεται να επιβεβαιώσει, το τελευταίο κρούσμα, με τη στοχοποίηση του Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος των Κομμουνιστών του Μεξικού και υπεύθυνου των Διεθνών Σχέσεων. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ανάλογες στοχοποιήσεις στελεχών του ΚΚ Χιλής, του ΚΚ Περού, του ΚΚ Βενεζουέλας.

Η στοχοποίηση του Πάβελ Καμπρέρα έγινε μέσα από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ραμόν Αλμπέρτο Γκάρζα στις 11/9 στην εφημερίδα «Vanguardia» που φέρει τον τίτλο «Οι FARC στο Μεξικό: Η γέννηση της ένοπλης εξέγερσης». Με αυτό επιχειρείται η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών όσον αφορά τη δημιουργία λαϊκής οργάνωσης των εργατών και των εργατών γης με την ονομασία «Απελευθερωτικό Κίνημα του Νότου-MLS» που εμφανίζεται ως ο βραχίονας των FARC στο Μεξικό.

Το δημοσίευμα ξεκινά με τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στις 8 του Σεπτέμβρη, όπου είχε αναφέρει ότι το Μεξικό είναι όπως η Κολομβία πριν περίπου 20 χρόνια, όπου ολόκληρες περιοχές βρίσκονται εκτός ελέγχου για να προσθέσει ότι ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις «έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους» και έχουν μεταμορφωθεί σε ένας είδος εξέγερσης τόσο στο Μεξικό όσο και στην υπόλοιπη Κεντρική Αμερική. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεσούντος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει τα καρτέλ των ναρκωτικών και της ανομίας που επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας οι FARC «οργάνωση που συνδέεται άμεσα με το εμπόριο ναρκωτικών, ενισχύει συνεχώς την παρουσία της». Σύμφωνα με πληροφορίες που ισχυρίζεται ότι προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες «η παρουσία των FARC καταγράφεται σε διάφορες περιοχές ενώ η προσπάθεια σύστασης ενός επικίνδυνου κινήματος ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009. Το κίνημα αυτό ονομάζεται Απελευθερωτικό Κίνημα του Νότου-MLS. Ως επικεφαλής της οργάνωσης εμφανίζεται ο Αντόνιο Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, ηγετικό στέλεχος του Κόμματος Κομμουνιστών του Μεξικού, που είχε επαφές με την ηγετική ομάδα των FARC και πιο συγκεκριμένα τον Ραούλ Ρέγιες, ενώ Μεξικανοί ήταν παρόντες στο στρατόπεδο των FARC που βομβαρδίστηκε στο Εκουαδόρ» σημειώνει η μεξικανική εφημερίδα αναφερόμενη στην παράνομη εισβολή των Κολομβιανών Ενόπλων Δυνάμεων στο Σουκούμπιος του Εκουαδόρ, επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκαν ο Ραούλ Ρέγιες και 25 ακόμη αγωνιστές.

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε

«Πρόκειται για μία καταφανή επίθεση του κεφαλαίου και της πολιτικής εξουσίας ενάντια στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της οργάνωσης του λαϊκού κινήματος και κατατρομοκράτησής του ώστε να σιωπήσει και να μην αγωνίζεται ενάντια στην εκμετάλλευση και την αδικία των εργαζομένων και του λαού» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής του Μορέλος του Κόμματος των Κομμουνιστών του Μεξικού και προσθέτει ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αυτές τις πιέσεις και τις απειλές. «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια ποινικοποίησης των συντρόφων μας αλλά και των οργάνων πάλης που παρουσιάζονται ως βίαιες και εγκληματικές, παραστρατιωτικές και τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι μόνες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν άμεση σχέση με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Η πρωτοφανής τρομοκρατική βία εξαπολύεται από το κράτος ενάντια στους εργαζόμενους και στους ιθαγένικους λαούς, ενάντια στις γυναίκες και τη νεολαία. Σημειώνουμε ότι θα θεωρήσουμε ως υπέυθυνο οποιονδήποτε επιχειρήσει να προσάψει ψευδείς κατηγορίες, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για το ηθικό πλήγμα που προσπαθούν να επιφέρουν στη οργάνωσή μας και τους συντρόφους, το οποίο έχει βάση μόνο ψευδείς κατηγορίες». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Να γίνει καθαρό, η διαμαρτυρία, η αλληλεγγύη και η οργάνωση των εργατών δεν είναι έγκλημα. Ζήτω η λαϊκή οργάνωση! Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ