Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας

OYΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με αντικείμενο την υπογραφή διμερών συμφωνιών συνεργασίας στρατιωτικής συνεργασίας ξεκίνησε χτες η διήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του Ρώσου υπουργού Αμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ και η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ενώ αναμενόταν να συνεδριάσουν τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνολικά, οι δύο υπουργοί Αμυνας συνομίλησαν για τουλάχιστον πέντε ώρες κατά τη διάρκεια τριών διαδοχικών συναντήσεων που είχαν ενώ υπέγραψαν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «RIA NOVOSTI», μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πενταγώνου και του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, καθώς και για τη σύσταση κοινής ομάδας για τη στρατιωτική συνεργασία.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, προβλήματα στρατηγικής σταθερότητας, την πυραυλική άμυνα και την επικύρωση της συμφωνίας που θα αντικαταστήσει τη START-1.

Πριν από την επίσκεψη του Ανατόλι Σερντιούκοφ στην Ουάσιγκτον, ο Ρόμπερτ Γκέιτς είχε δηλώσει στο ρωσικό πρακτορείο «Interfax» ότι «τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της νέας συνθήκης START είναι απολύτως νόμιμα. Θα έχουμε τα δικά μας προγράμματα εκσυγχρονισμού. Δν θεωρώ τη Ρωσία ως μία απειλή. Θεωρώ τις σημερινές ρωσο-αμερικανικές σχέσεις ως αυτές μεταξύ δύο κανονικών κρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ