Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ισχύς των εφοπλιστών...

Γρηγοριάδης Κώστας

Με αφορμή το γιορτασμό της «Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας 2010» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής εκ μέρους του πρωθυπουργού, έστειλε μήνυμα προς τους Ελληνες ναυτεργάτες για να «χαιρετίσει» την «επιχειρηματική ισχύ των Ελλήνων Εφοπλιστών» και τη «ναυτοσύνη των Ελλήνων ναυτικών». Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα προκλητικά, αναφέρει απευθυνόμενος προς τους ναυτεργάτες: «Η πολιτεία είναι αποφασισμένη να σας στηρίξει και να προσφέρει στη ναυτιλία μας στελέχη, των οποίων οι δεξιότητες, η γνώση και η εμπειρία εξελίσσεται και αναβαθμίζεται».

Πρόκειται για σκέτη κοροϊδία. Η «στήριξη» που έχουν δει οι ναυτεργάτες από την «πολιτεία», δηλαδή την πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι ...πασίγνωστη. Ειδικά τη σημερινή περίοδο η «στήριξη» αυτή (ελέω μνημονίου) εκφράζεται με μία πρωτοφανή επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Ανεργία, χρεοκοπία του ΝΑΤ, πετσόκομμα σε συντάξεις και επιδόματα, επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας στα καράβια.

Η απόφαση δε, της «πολιτείας», «να προσφέρει στελέχη» στη ναυτιλία, αυτή πια «φαίνεται ολοκάθαρα» στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) Μηχανικών. Παραμένει ακόμα κλειστό λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, όταν τα μαθήματα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τις 3 Σεπτέμβρη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ