Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι πρέπει να κάνουν οι συνδυασμοί

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι συνδυασμοί είναι οι ακόλουθες:

Α) Ορισμός Διαχειριστή για τους συνδυασμούς στις Περιφέρειες και στους Δήμους πάνω από 10.000 κατοίκους. Στους Δήμους κάτω από 10.000 κατοίκους δεν είναι υποχρεωτικός ο ορισμός Διαχειριστή.

Β) Γνωστοποίηση του ορισμού του διαχειριστή στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων που εδρεύει στην έδρα της κάθε Περιφέρειας.

Γ) Απόκτηση κωδικού πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων Εκλογικών Δαπανών (ΚΕΒΔΕΔ) του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι υποχρεωτική μόνο για τους συνδυασμούς στις Περιφέρειες και στους Δήμους πάνω από 10.000 κατοίκους.

Δ) Εκδοση ΑΦΜ από τους Συνδυασμούς. Για τους συνδυασμούς στις Περιφέρειες και στους Δήμους πάνω από 10.000 κατοίκους η έκδοση ΑΦΜ γίνεται μέσα από τη διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης στην ΚΕΒΔΕΔ. Για τους συνδυασμούς στους Δήμους κάτω από 10.000 γίνεται με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του επικεφαλής ή του διαχειριστή αν έχει οριστεί. Η έκδοση ΑΦΜ για τους συνδυασμούς α) στις Περιφέρειες γίνεται από την Α' ΔΟΥ της έδρας της Περιφέρειας β) στους Δήμους γίνεται από την Α' ΔΟΥ της έδρας του οικείου Δήμου.

Ε) Θεώρηση βιβλίου εσόδων - εξόδων. Αυτή γίνεται στη ΔΟΥ που εκδόθηκε το ΑΦΜ του συνδυασμού.

ΣΤ) Ανοιγμα ειδικού Τραπεζικού Λογαριασμού του Συνδυασμού που τηρείται στο όνομα του υποψήφιου Περιφερειάρχη ή Δημάρχου ή του διαχειριστή που έχει οριστεί. Ο αριθμός του Τραπεζικού Λογαριασμού γνωστοποιείται στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της οικείας Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ