Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΚΤΩΒΡΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2010
Με απαιτητικότητα και αισιοδοξία στη μάχη

Εχοντας πλήρη επίγνωση των σύνθετων δυσκολιών που αντιμετωπίζει φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά η εργατική λαϊκή οικογένεια, αλλά και των δυνατοτήτων που ανοίγονται από το κέρδισμα νέων συνειδήσεων και τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ σχεδιάζουν με αισιοδοξία και απαιτητικότητα την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Η τεράστια συμμετοχή λαού και νεολαίας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» δίνει ορμή και αισιοδοξία που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Στις Κομματικές Οργανώσεις έχουν ήδη καταμεριστεί τα πλάνα και το πλατύ άνοιγμα συγκεκριμενοποιείται με την αξιοποίηση της θετικής πείρας από τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις.

Η φετινή εκλογική χρονιά και η ανάγκη να στηριχτούν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», βάζει αναπόφευκτα ψηλά τον πήχη της απαιτητικότητας από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η ίδια η οικονομική κρίση και η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης πολλαπλασιάζει τις ανάγκες για πολιτική και ιδεολογική παρέμβαση στην εργατική τάξη και το κίνημα. Καθιστά επιτακτική την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, ώστε να έχει τη δυνατότητα και τα μέσα για να συνεχίσει και να δυναμώσει την παρέμβαση, τη δράση του.

Το ΚΚΕ απευθύνεται πρώτα και κύρια στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, ξέροντας καλά πως το ένα ευρώ που θα προσφέρει στην Εξόρμηση ο άνεργος, ο χαμηλοαμειβόμενος, ο συνταξιούχος αποτελεί για το Κόμμα ηθική επιβράβευση, πολιτική ενθάρρυνση. Είναι πράξη ανεκτίμητης αξίας. Για τα δικά τους συμφέροντα αγωνίζεται από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του το ΚΚΕ, 92 χρόνια υπερασπίζεται αταλάντευτα το δικό τους δίκιο. Δικό τους όφελος είναι να έχουν στο πλευρό τους ένα ισχυρό ΚΚΕ, μπροστάρη στους αγώνες τους, οργανωτή της πάλης για το κέρδισμα της δικής τους λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

Η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο έχει εξαιρετικά μεγάλη πολιτική σημασία. Θα δώσει ισχυρή απάντηση στα κόμματα που θέλουν το λαό στη γωνία, τρομαγμένο από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα τους. Θα αποτελέσει όμως και το πιο αποτελεσματικό ράπισμα στην προσπάθεια που κάνει το αστικό πολιτικό σύστημα να επιβάλει την αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος, να τα κάνουν κρατικοδίαιτα και άρα ελεγχόμενα.

Αυτή τους η μεθόδευση έχει κατά κύριο λόγο στο στόχαστρο το ΚΚΕ. Ξέρουν πως ακόμα και το ένα ευρώ που δίνει ο λαός στο ΚΚΕ έχει πολλαπλάσια πολιτική σημασία. Το ΚΚΕ δε θα γίνει κόμμα ούτε κρατικοδίαιτο, ούτε ελεγχόμενο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Θέλει να στηρίζεται οικονομικά στα μέλη, στους φίλους του, στην εργατική τάξη, στο λαό.

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να σταθούν δίπλα στις Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις, ώστε να απευθυνθούμε με όλες τις δυνάμεις πλατιά στο λαό με το κουπόνι στο χέρι. Να δώσουμε τη μάχη για να αναπτυχθεί τώρα η κοινή λαϊκή δράση, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Για να γίνει η μάχη των εκλογών, με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μεγάλη λαϊκή νίκη - συμβολή στην αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ