Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Σύνδεση με το συνεπές αγωνιστικό κίνημα των αυτοπασχολούμενων προτείνουν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις του κλάδου

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεδρίαζαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι των μπλόκων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. για το μέλλον της κινητοποίησής τους, με την κυβέρνηση να εκβιάζει ότι από σήμερα αναλαμβάνουν «δράση» οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι των μεγαλεμπόρων πιέζουν για διακοπή των κινητοποιήσεων, ενώ δε λείπουν και οι προβοκάτσιες, καθώς χτες καταγγέλθηκαν πυροβολισμοί εναντίον φορτηγών που κινούνταν συνοδεία αστυνομικών οχημάτων στην εθνικό οδό Αθηνών - Λαμίας, λίγο πριν τα διόδια Σχηματαρίου.

Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε η πανελλαδική γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών, εκατοντάδες μέλη του κλάδου ήταν συγκεντρωμένα εκεί, επιμένοντας για την συνέχιση της απεργίας, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χερσαίων Μεταφορών Γ. Τζωρτζάτο, να μην προχωρήσει σε πρόταση για διακοπή της απεργίας, αφήνοντας τον κλάδο να επιλέξει «κατά συνείδηση».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών Χρ. Ντάγκας για μία ακόμη φορά τόνισε ότι οι μικροί φορτηγατζήδες υποφέρουν μαζί με όλο το λαό, από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και διεκδικούν τη θέση εργασίας, που είναι γι' αυτούς η άδεια του φορτηγού. Υπογράμμισε επίσης ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί και να ενταχθεί στο συνεπές αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων για να αντισταθούν από καλύτερες θέσεις στην οικονομική καταστροφή που προδικάζει γι' αυτούς ο νόμος για την «απελευθέρωση» των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια παραπλάνησης του κλάδου και ευρύτερα της κοινής γνώμης, παρουσίασε στο νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, άρθρο που αφορά την «απόσβεση» της αξίας των αδειών φορτηγών και βυτιοφόρων μέσω φοροελαφρύνσεων. Συνδικαλιστές και εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, χαρακτήρισαν την παραπάνω ρύθμιση ως «καθαρή κοροϊδία», αφού όπως έλεγαν για να έχει κάποιος «φοροελαφρύνσεις», θα πρέπει πρώτα να έχει εισόδημα, κάτι που είναι αδιανόητο για τους μικρούς ιδιοκτήτες, τους οποίους ο κυβερνητικός νόμος καταστρέφει οικονομικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ