Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εξυμνείται η οικονομική της ανάπτυξη σε βάρος του λαού

ΣΟΦΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Στρογγυλή τράπεζα με θέμα τις οικονομικές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, πραγματοποιήθηκε χτες στη Σόφια με πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας στη Βουλγαρία, στην αγορά της οποίας η Αγκυρα πραγματοποιεί δυναμική είσοδο. Ο Τούρκος πρέσβης στη Σόφια, Μεχμέτ Κιουτσούκ αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική πρόοδο της Τουρκίας την οποία χαρακτήρισε «δυναμική και πολυδιάστατη», τονίζοντας τη «φιλοδοξία» της να βρεθεί ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, την επόμενη δεκαετία, με μία μικρή αναφορά στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας, που αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη αφορά μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Η συζήτηση οργανώθηκε με αφορμή την έγκριση της έκθεσης για τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να επαναλάβει τη σημασία ενός συμμάχου του μεγέθους της Τουρκίας για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των 27.

Στο μεταξύ, χτες δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ καταδίκασε τον ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία, Σελαχατίν Ντερμιτάς σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή για «αποσχιστική προπαγάνδα», καθώς σύμφωνα με την απόφαση «υποστήριξε μια "τρομοκρατική οργάνωση"» το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν όταν δήλωσε δημόσια ότι ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ο ηγέτης του κουρδικού λαού. Χτες αποφασίστηκε και η προσαγωγή του Χανεφί Αβτζί, εν ενεργεία αξιωματικού της τουρκικής Αστυνομίας και πρώην διοικητή της Ασφάλειας στο νομό Εσκί Σεχίρ, σχετικά με έρευνες που πραγματοποιούνται για την οργάνωση «Επαναστατικό Στρατηγείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ