Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός μπορεί να επιβάλει λύσεις

-- ΑΛ. ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΠΕ TV): Μέσω του «Καλλικράτη» και του μνημονίου είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολύ μεγάλες περικοπές στα κονδύλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν βγείτε, πώς θα αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα;

-- Και για τους Δήμους, μιλάμε τώρα ότι προβλέπονται εκατομμύρια ευρώ περικοπές. Το πρόβλημα το έχουν οι άλλοι υποψήφιοι που λένε διάφορα. Γιατί το ΕΣΠΑ είναι συγκεκριμένο. Το παίρνουν οι Περιφέρειες. Πώς θα το χειριστείς αυτό; Και εδώ ο περιφερειάρχης θα χρειαστεί να στηριχθεί και στην κινητοποίηση των δήμων. Η Περιφέρεια της Αττικής δεν απαρτίζεται από δήμους; Θα το διαθέσει σε έργα που δε θα τα δώσει στους ιδιώτες, σε έργα που έχουν σχέση με την ανακούφιση της ζωής των εργατικών λαϊκών οικογενειών, των φτωχών αγροτών όπου υπάρχουν. Αυτό πρέπει να κάνει.

Εχουμε πλήρη εικόνα. Ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος, εκτός από διεκδικητής, πρέπει να διοικεί κιόλας. Διοικεί διεκδικώντας βεβαίως. Δεν θα κάνει μόνο συλλαλητήρια. Εδώ θέλει να συγκρουστείς, γιατί το να πεις «η τρόικα δεν θα πατήσει το πόδι της στην Αττική», είναι αστείο.

Θα βάλεις εμπόδια σε μια σειρά έργα που γίνονται, παραδείγματος χάριν Ελληνικό, το Πάρκο Τρίτση. Με την ευκαιρία που έγινε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και μάλιστα στο χώρο που κάλυψε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ όχι μόνο το καθάρισαν, και το πότισαν, φύτεψαν δέντρα. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στη λαϊκή πρωτοβουλία και αυτενέργεια. Αλλά όχι διάφορες ΜΚΟ να κουβαλάνε τον κόσμο και να του λένε ότι «μπορεί να υπάρχει αυτή η πολιτική η κυρίαρχη και εσύ με τη δουλειά σου τα αντιμετωπίζεις».

Βεβαίως, ένας περιφερειάρχης μόνος του κι ένας δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Εργο βεβαίως πρέπει να δημιουργηθεί. Με τις Υπηρεσίες θα το κάνει; Με τους υπαλλήλους; Με το λαό. Αλλά εδώ να το ξεκαθαρίσουμε: Πρέπει να έχεις και τη δύναμη. Οι ψήφοι σού δίνουν δύναμη, σου δίνουν θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ