Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Καμιά παρατυπία δε βλέπει και ο Ρουσόπουλος

Ολοκληρώνονται στα τέλη της βδομάδας οι καταθέσεις των μαρτύρων

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και ο Θ. Ρουσόπουλος, με υπόμνημα που έστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Οπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός της ΝΔ, από το αποδεικτικό υλικό των δύο Εξεταστικών Επιτροπών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση καθώς και από τις έρευνες της Δικαιοσύνης «ουδεμία ένδειξη, ούτε καν υπόνοια αξιόποινης συμμετοχής μου στην διερευνόμενη υπόθεση προκύπτει».

Χαρακτηρίζει τις εναντίον του κατηγορίες ως «ακριτομυθίες, διαδόσεις, φήμες και άλλα παρόμοια φληναφήματα» που καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Κατά τον πρώην υπουργό, στην υπόθεση Βατοπεδίου δεν προέκυψε καμία περιουσιακή ζημία σε βάρος του Δημοσίου όπως - κατά τον ίδιο - προκύπτει από εκθέσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και άλλες εκθέσεις «γνωστού διεθνούς οίκου εκτιμητών».

Ο Θ. Ρουσόπουλος στο υπόμνημά του κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη» εναντίον του και εκτιμά ότι όταν η υπόθεση πάει στην αρμοδιότητα «μη κομματικών οργάνων, ήτοι των αμερόληπτων και ανεξάρτητων δικαστών, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Χτες κατέθεσαν, επίσης, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος και ο προκάτοχός του Μ. Λιάπης που είχαν προταθεί ως μάρτυρες από τον Γ. Βουλγαράκη. Ο Μ. Λιάπης κάλυψε τους χειρισμούς του Γ. Βουλγαράκη σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό έκτασης στην Ουρανούπολη, προκειμένου να δοθεί «καθαρή» στη Μονή Βατοπεδίου, λέγοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε καμία σχέση και δεν είχε τη δυνατότητα να ανακαλέσει το σχετικό συμβόλαιο. Ο Π. Γερουλάνος είπε ότι η Ουρανούπολη είναι ένας χώρος τεράστιας αρχαιολογικής ευαισθησίας και ο ίδιος θα ακολουθούσε διαφορετική διαδικασία, ζητώντας τη γνωμάτευση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Μέχρι το τέλος της βδομάδας θα ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων και θα αρχίσει η διαδικασία για τη σύνταξη του πορίσματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν βλέπει σκάνδαλο και ο Βουλγαράκης (2010-10-01 00:00:00.0)
Προσπάθεια να συγκαλυφθεί η δικομματική συνενοχή (2010-06-29 00:00:00.0)
Καταθέτουν οι πρώην υπουργοί της ΝΔ (2010-05-11 00:00:00.0)
Προανακριτική για το Βατοπέδι ζήτησε το ΠΑΣΟΚ (2009-01-15 00:00:00.0)
Αποκαλύπτεται ο τρόπος αποχαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων (2008-11-12 00:00:00.0)
Εισαγγελική παρέμβαση (2007-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ