Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για δυναμική αρχή

Αύριο Παρασκευή, 1η του Οκτώβρη, το πρώτο «κλείσιμο» της τρίμηνης εξόρμησης

Με επιμονή, σχέδιο και αποφασιστικότητα, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοιμάζονται για το αυριανό πρώτο κλείσιμο της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης το Κόμματος, που με απόφαση της ΚΕ καθορίστηκε φέτος για τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Στις Κομματικές Οργανώσεις έχουν καταμεριστεί τα πλάνα και τα μπλοκάκια με τα κουπόνια έχουν περάσει ήδη σε χιλιάδες χέρια. Πολύτιμη παρακαταθήκη η θετική πείρα από τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις, αλλά και ο ενθουσιασμός που πολλαπλασιάστηκε με την επιτυχία του φεστιβάλ και την παρουσία χιλιάδων νέων και λαού στις εκδηλώσεις του.

Κοινός στόχος και συντροφική άμιλλα είναι ένα δυναμικό ξεκίνημα που θα σηματοδοτήσει και την υπερκάλυψη των πλάνων των Κομματικών Οργανώσεων. Οι δεσμοί του Κόμματος με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού, η ανταπόκριση των θέσεών του στα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν εγγράψει υποθήκες στις λαϊκές συνειδήσεις, που αναμένεται με τη δουλειά όλων μας να φέρουν τα αποτελέσματά τους.

Η φετινή εκλογική χρονιά και η ανάγκη να στηριχτούν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βάζει αναπόφευκτα ψηλά τον πήχη της απαιτητικότητας από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η ίδια η οικονομική κρίση και η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης πολλαπλασιάζει τις ανάγκες για πολιτική και ιδεολογική παρέμβαση στην εργατική τάξη και το κίνημα. Καθιστά επιτακτική την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, ώστε να έχει τη δυνατότητα και τα μέσα, για να συνεχίσει και να δυναμώσει την παρέμβαση, τη δράση του.

Η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο έχει εξαιρετικά μεγάλη πολιτική σημασία. Θα δώσει ισχυρή απάντηση στα κόμματα που θέλουν το λαό στη γωνία, τρομαγμένο από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα τους. Θα αποτελέσει όμως και το πιο αποτελεσματικό ράπισμα στην προσπάθεια που κάνει το αστικό πολιτικό σύστημα να επιβάλει την αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος, να τα κάνουν κρατικοδίαιτα και άρα ελεγχόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ