Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αντικαθιστούμε διατάξεις της δικτατορίας!

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θέλει το λαό με σκυμμένο το κεφάλι

Με το επιχείρημα ότι οι ποινικές διαδικασίες για όσους δε συμμορφώνονται σε περίπτωση επίταξης αποτελούν νομοθεσία από την περίοδο της δικτατορίας και είναι ...γραφειοκρατικές (!) εισηγήθηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, την τροπολογία για τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Εντονότατη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρσή της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν ενεργοποιήσουμε διατάξεις από την περίοδο της δικτατορίας θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο γραφειοκρατικό εμπόδιο» και «αν δεν υπήρχε η σημερινή τροπολογία θα έπρεπε να εκδοθεί ονομαστικά και κατά όχημα ονομαστική υπουργική απόφαση». Ετσι - υποστήριξε - κατατίθεται η συγκεκριμένη τροπολογία «για να γίνουν άμεσες και αποτελεσματικές οι διαδικασίες».

Ο υπουργός εξήγησε ότι «αυτός που αρνείται να συμμορφωθεί φυλακίζεται έως 3 έτη» και «αυτό θα διαπιστωθεί αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα ή κατά περίπτωση από τον αρμόδιο υπουργό». Επίσης σημείωσε πως υπάρχει η «διοικητική όψη που έχει να κάνει με την αφαίρεση της άδειας χρήσεως στην περίπτωση που υπάρχει άρνηση συμμόρφωσης». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προχωρά στη ρύθμιση αυτή γιατί οι μεταφορείς «δεν παρέχουν τις επιταγμένες υπηρεσίες τους» και ενώ «έχει ψηφιστεί ήδη το νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Παρ' όλα αυτά στη γενική τους συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας».

Η κυβέρνηση «με την παρούσα τροπολογία προχωρά σε αντιδημοκρατικούς επικίνδυνους ατραπούς. Διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους για να υπερασπίσει μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει. Αναφέρθηκε σε «επιχείρηση κλιμάκωσης προκειμένου να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό», τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει στόχο τους φορτηγατζήδες μόνο. Στέλνει στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι πρέπει να σκύψει το κεφάλι».

Ο Α. Τζέκης θύμισε την αντιμετώπιση των αγώνων των ναυτεργατών, καθώς και τα μαθητοδικεία ή τα αγροτοδικεία στο πρόσφατο παρελθόν, τονίζοντας πως «πιστεύουμε ότι αυτή την ώρα δεν μπορούμε να απομονώσουμε τον αγώνα των οδηγών φορτηγών. Ενδιαφερόμαστε για τους χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες», αφού γι' αυτούς «είναι αγώνας επιβίωσης». Επισήμανε παράλληλα ότι «στην κατεύθυνση συκοφάντησης των αγώνων συμμετείχε και η ΝΔ και η κυβέρνηση βρίσκει συμπαραστάτες».

Αναφερόμενος συνολικά στην κατάσταση που διαμορφώνεται ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως «αυτοί οι οποίοι "κόπτονται" για το τι θα γίνει στην κοινωνία, προσπαθούν να βάλουν την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη», όμως «δεν μπορεί η κυβέρνηση καλυπτόμενη από τις προτροπές των επιχειρηματικών ομίλων - που ελέγχουν και τα Μέσα Ενημέρωσης - να αποκαλούν συντεχνία τις κοινωνικές ομάδες, όταν αυτοί αποτελούν μια συντεχνία που ξεζουμίζει τον πλούτο που παράγει ο ελληνικός λαός». Ο Α. Τζέκης επισήμανε αναφορικά με τις επιπτώσεις της τροπολογίας πως «αύριο θα δούμε αυτή την τροπολογία και για άλλα κοινωνικά στρώματα. Πάρτε την πίσω. Είναι τροπολογία που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου», ζητώντας επίσης να «μην επικαλείστε το Σύνταγμα, γιατί πολλάκις οι κυβερνήσεις το έχουν ποδοπατήσει».

Την τροπολογία καταψήφισε τόσο ο εισηγητής της ΝΔ Θ. Καράογλου, μιλώντας για «τροπολογία ντροπής για το ελληνικό κοινοβούλιο» όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αίθουσα της επιτροπής δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Αρνητικά σχολίασε την τροπολογία η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Αντωνίου, λέγοντας ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά», υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να γίνει μια έξυπνη κίνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ