Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απαντά με αυταρχισμό στις λαϊκές κινητοποιήσεις

Με κλιμάκωση της πολιτικής καταστολής, απαντά η κυβέρνηση στις κινητοποιήσεις των λαϊκών στρωμάτων

Τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης να επιχειρήσει γενική καταστολή των κινητοποιήσεων σκιαγραφεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε χτες στη Βουλή και προβλέπει τη φυλάκιση και αφαίρεση της άδειας των οδηγών φορτηγών που δε συμμορφώνονται με την «επίταξη» και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Με την κλιμάκωση της επιθετικότητάς της ενάντια στους ιδιοκτήτες των φορτηγών ΔΧ, η κυβέρνηση επιδιώκει να σηματοδοτήσει τη συνολική σκλήρυνση της τακτικής που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα συνολικά ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που κινητοποιούνται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τις συνέπειές της.

«Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εμπλουτίζει το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης για όσους δημιουργούν προβλήματα και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αγαθών»!!!

Αλλο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, ανακάλυψε πολιτικό δάκτυλο πίσω από τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας χτες, αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες φορτηγών, ότι είναι «πολιτικά υποκινούμενες πρωτίστως από τη ΝΔ και δευτερευόντως από πυρήνες του ΚΚΕ».

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, και καταλήχθηκε σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που έγινε χτες το μεσημέρι και δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποινικοποιήσει κάθε απεργία και διαδήλωση, ανοίγοντας το δρόμο για την επιβολή μέτρων «περιορισμού» του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές (σ.σ. των οδηγών και ιδιοκτητών φορτηγών) επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη και στο πεδίο του Ποινικού Δικαίου, όπως προβλέπεται στην προτεινόμενη ρύθμιση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού της κυβέρνησης.

«Κλείνουμε το θέμα με τον καλύτερο και με οριστικό τρόπο», ισχυρίστηκε προκλητικά ο Γ. Πεταλωτής, ενώ δείχνοντας και το σκληρό ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης σημείωσε: «Ολα έχουν και τα όριά τους πού αρχίζει και πού τελειώνει η κοινωνική ειρήνη». Προσπαθώντας να αμαυρώσει τις κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών, αλλά και να θέσει σε λειτουργία τη λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού» ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών φορτηγών έχουν αντιληφθεί τι γίνεται και θέλουν να δουλέψουν, αλλά εμποδίζονται με ξυλοδαρμούς, ακόμα και με πυροβολισμούς».

Δείχνοντας πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το δικαίωμα στην απεργία, ο Γ. Πεταλωτής ενώ αρχικά υποστήριξε ότι οι «μεταφορείς έχουν δικαίωμα να κάνουν κινητοποιήσεις» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «όταν είναι σε επίταξη πρέπει να δουλεύουν με βάση αυτή»! Να σκύβουν, δηλαδή, το κεφάλι και να υποτάσσονται στα φιλομονοπωλιακά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη από προχτές, μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Τέντες «έχει δώσει την εντολή στους εισαγγελείς να σχηματιστούν δικογραφίες, όπου αποδεικνύεται ότι ασκείται βία σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν».

Τι προβλέπει

Σύμφωνε με την Πράξη «όποιος τελεί υπό καθεστώς επίταξης» και «αρνείται να συμμορφωθεί, ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του» τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών», ενώ «σε περίπτωση που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ' εξακολούθηση ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης». Με την ίδια Πράξη δίνεται το δικαίωμα στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, αφενός να αφαιρεί την άδεια από εκείνους που κρίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις της επίταξης, αφετέρου να δίνεται άδεια σε οχήματα Ιδιωτικής Χρήσης για την εκτέλεση μεταφορικού έργου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ομολογία, ομολογία... (2010-08-03 00:00:00.0)
«Αυτονόητη» η αντεργατική επέλαση (2010-08-03 00:00:00.0)
Πολιτική επιστράτευση για να περάσουν τα φιλομονοπωλιακά μέτρα (2010-07-29 00:00:00.0)
Ακινητοποιήθηκαν και τα «ελαφρά» φορτηγά (2000-09-27 00:00:00.0)
Αρση των οδοφραγμάτων μετά από ικανοποίηση των αιτημάτων (2000-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ