Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΧ
Κόντρα σε εκβιασμούς, απειλές και προβοκάτσιες...

Κυβέρνηση, βιομήχανοι και μεγαλέμποροι δεν μπορούν να ανεχτούν ότι οι βιοπαλαιστές φορτηγατζήδες αμφισβητούν τα μονοπωλιακά συμφέροντα

Στα χέρια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που προέκυψε μέσα από τον επίμονο αγώνα των μεροκαματιάρηδων φορτηγατζήδων και στην οποία εκπροσωπούνται τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία του κλάδου, βρίσκεται το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης. Οι επιχειρηματίες των οδικών μεταφορών ήδη ξεκίνησαν το «λάκισμα», με τις Διαμεταφορικές Επιχειρήσεις να κοινοποιούν στη Συντονιστική Επιτροπή ότι παύουν πλέον να «τηρούν στάση αναμονής» και ξεκινούν την «τροφοδοσία της αγοράς».

Ούτε ένας από τους μικρούς, υπερχρεωμένους, ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, που μαζεύονται καθημερινά στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Ομόνοια, ή βρίσκονται στα διάφορα μπλόκα γύρω από την Αθήνα, δε θέλει να διακοπεί η κινητοποίηση. Το σύνθημα στο πανό του μπλόκου της Μεταμόρφωσης «Μας επίταξαν, δεν μας υπόταξαν» είναι χαρακτηριστικό των διαθέσεων που επικρατούν στη βάση του κλάδου, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της «πέφτουν πάνω τους», με εκβιασμούς και απειλές, προσπαθώντας να «σπάσουν» τον αγώνα τους, αλλά και να στείλουν το μήνυμα του πιο αποκρουστικού αυταρχισμού, ευρύτερα, στο σύνολο του εργαζόμενου λαού.

Πρώτος και καλύτερος, στη διαφύλαξη της ...νομιμότητας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος με μία δήλωση - μνημείο ειρωνείας και πρόκλησης, έκανε λόγο για διάφορες «κλειστές συντεχνίες» που «αποσπούσαν και απομυζούσαν όλα αυτά τα χρόνια από ένα πρόθυμο πελατειακό κράτος και συγκαταλέγονται στα αίτια που οδήγησαν τον τόπο μας στη σημερινή του κατάντια», ενώ προχωρά σε άμεση υπόδειξη προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: «Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας». Οφείλει, δηλαδή, να προστατεύσει τα κέρδη των επιχειρηματιών, που απειλούνται από την κινητοποίηση.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, που με προσωπική του επιστολή προς τον πρωθυπουργό τονίζει ότι ««δεν μπορεί εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης, οι αρμόδιοι για την εφαρμογή των νόμων να αδρανούν» και καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει «προσωπικά την ευθύνη για τη δραστική και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος».

Το ...λιθαράκι του πρόσθεσε και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, που εξέφρασε την «απογοήτευσή» του τόσο για την προχτεσινή απόφαση συνέχισης της απεργίας, αλλά και για το γεγονός ότι ο έλεγχος έχει πλέον περάσει στην Επιτροπή Αγώνα. Καλό θα ήταν πάντως και αυτός να αρχίσει να συνηθίζει τέτοιου είδους ...ενοχλητικές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, που τις γεννούν οι πολλαπλές και οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να στρέψει εργαζόμενους ενάντια στους φορτηγατζήδες προσπάθησε και η πολυεθνική «ΛΙΝΤΛ», που ανακοίνωσε χτες ότι θα κλείσει 17 καταστήματά της επειδή αδυνατεί να τα τροφοδοτήσει. Αμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου Εργαζόμενων στην Επιχείρηση «ΛΙΝΤΛ» Ν. Αττικής που σε επικοινωνία του με τη διοίκηση ζήτησε εγγράφως δέσμευση της επιχείρησης ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά και θα κολληθούν τα ένσημά τους για όσες μέρες η εργοδοσία κλείσει τα καταστήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως διαμήνυσαν, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση των εργαζομένων. Λίγη ώρα αργότερα η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι τελικά δε θα προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων της.

Στο μεταξύ χτες η Αστυνομία συνέχισε το έργο της, προχωρώντας σε συλλήψεις τριών ακόμη οδηγών, δύο στην Πάτρα και ενός στην Ελευσίνα, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ενώ οι δύο συλληφθέντες της περασμένης Δευτέρας από το μπλόκο της Μεταμόρφωσης παρουσιάστηκαν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, απ' όπου και πήραν παράταση για τις 7 του Οκτώβρη. Οσο για την προβοκάτσια με τους πυροβολισμούς εναντίον διερχόμενων φορτηγών το μεσημέρι της Τρίτης στο 50ό χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, ανακοινώθηκε ότι προκλήθηκαν από φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και πως οι έρευνες συνεχίζονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ