Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Νέα 48ωρη απεργία

Συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα 19και αύριο 20 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ύστερα από αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απαιτώντας προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση των αποδοχών τους και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Αντιδρούν επίσης, στην επιβολή απογευματινής εργασίας, αλλά και στη λειτουργία των υπηρεσιών το Σάββατο, που χωρίς να βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών καταργούν το πενθήμερο.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «η συνέχιση των κινητοποιήσεων κρίθηκε αναγκαία μετά την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και την επιλεκτική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο τομέα της εισοδηματικής πολιτικής».

Η Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων εργαζομένων του ΙΚΑ, καταγγέλλει «την απροκάλυπτη αδιαφορία και αδιαλλαξία της κυβέρνησης στα αιτήματά μας, καθώς και τις αυταρχικές πρακτικές της στην πραγματοποίηση της ειρηνικής πορείας μας», αναφερόμενη στην πρόσφατη, επίσης 48ωρη, απεργιακή κινητοποίηση που είχε γίνει στις 27 και 28 του Νοέμβρη.

Στις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη υπήρξε σημαντική συμμετοχή από τους εργαζόμενους, των οποίων οι κινητοποιήσεις αποκτούν μεγαλύτερη σημασία μπροστά στις επερχόμενες αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Αλλαγές που θα πλήξουν και τους ασφαλισμένους και τα ταμεία και τους εργαζόμενους σε αυτά. Η σημερινή συγκυρία θέτει επιπρόσθετες ευθύνες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ