Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Καταπατά ωράριο και δικαιώματα

Καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για  την παράνομη επιμήκυνση του ωραρίου 

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ανακοινώνει στις τοπικές εφημερίδες ένα παράνομο, εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην πόλη, αγνοώντας προκλητικά τόσο τους εργαζόμενους όσο και την ισχύουσα νομοθεσία, με «επιμήκυνση» μισής έως και δυόμισι ωρών επιπλέον!

Το ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος επιμηκύνει το ήδη υπεραυξημένο εορταστικό ωράριο λειτουργίας - λόγω του δικαιώματος να μείνουν δύο Κυριακές ανοιχτά φέτος τα καταστήματα - κατά μισή ώρα τις καθημερινές, ώστε αντί να κλείνουν 8 μ.μ. να κλείνουν 8.30 μ.μ., και τις δύο Κυριακές κατά δυόμισι ώρες, δηλαδή αντί να κλείσουν στις 6 μ.μ. να κλείσουν στις 8.30 μ.μ.!!!

Αντιδρώντας στην απαράδεκτη κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί στην πόλη, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, την Αστυνομική Διεύθυνση και το Τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας του νομού, τους καλεί να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλουν το ωράριο που προβλέπεται από το νόμο.

Οπως τονίζεται στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στα υπουργεία Εργασίας, Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας, «βάσει της 1162/6.3.97κοινής υπουργικής απόφασης που ισχύει πανελλαδικά, δε δικαιούνται να ανακοινώσουν ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους και εργασίας των εργαζομένων σ' αυτά πέρα τις 8 μ.μ. τις καθημερινές και 6 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα».

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων επισημαίνει πως το κυριότερο από όλα είναι ότι η απόφαση αυτή των εμπόρων των Χανίων δημιουργεί τον κίνδυνο να συμπαρασύρει σε παράνομο ωράριο λειτουργίας και τα σούπερ μάρκετ της πόλης, τα οποία απασχολούν σημαντικά μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων να ορίσει αυθαίρετα και μονομερώς εορταστικό ωράριο των καταστημάτων που είναι παράνομο και αντίκειται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, καταγγέλλει με επιστολή της προς τον Εισαγγελέα Χανίων η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και ζητά την παρέμβασή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις στο Εμπόριο ενάντια στην «απελευθέρωση» του ωραρίου(2019-05-07 00:00:00.0)
Σωματεία και φορείς «φρέναραν» τα σχέδια για εξοντωτικό ωράριο στο Εμπόριο(2018-05-18 00:00:00.0)
Εκλεισαν πολυκαταστήματα που παραβίαζαν το ωράριο(2003-12-30 00:00:00.0)
Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων(1999-12-14 00:00:00.0)
Αλαλούμ το ωράριο των καταστημάτων(1997-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ