Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΙΚ»
Κινητοποιήσεις κόντρα στον εμπαιγμό

Συγκέντρωση στον Πειραιά χτες και σήμερα, κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Κέντρου Αισθητικής «ΣΙΚ» στον Πειραιά πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενες, απαιτώντας από τον εργοδότη τα δεδουλευμένα, τις άδειες και τα ένσημα που τους οφείλει από τον περασμένο Αύγουστο!

Οι εργαζόμενες στα συγκεκριμένα κέντρα συνεχίζουν τον αγώνα τους, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει δικαίωση και σήμερα πραγματοποιούν νέα κινητοποίηση στον Πειραιά στις 12 το μεσημέρι, ενώ την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και διαμαρτυρία στα υπουργεία Εμπορίου και Εργασίας. Στη χτεσινή κινητοποίηση στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα «ΣΙΚ» έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς ο εργοδότης Αλέξ. Σικ ενώ κλείνει το ένα κέντρο μετά το άλλο, αφήνοντας εργαζόμενους απλήρωτους, αλλά και πελάτες που έχουν κλείσει και πληρώσει προγράμματα εκτεθειμένους, ανοίγει στην Καλλιθέα και αλλού νέα κέντρα, προσλαμβάνοντας άλλους εργαζόμενους, που και γι' αυτούς το μέλλον είναι αβέβαιο.

Ωστόσο, σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει και η κυβέρνηση - όπως σημειώνουν οι εργαζόμενες - και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, αφού σε τριμερή συνάντηση που είχε γίνει στο υπουργείο Εργασίας πριν δύο μήνες η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους εργαζόμενους σε διάστημα 15 ημερών. Από τη μεριά του, ο υφυπουργός είχε δηλώσει ότι αν μέσα στο διάστημα που καθορίστηκε δε λυθούν τα προβλήματα, θα προχωρήσει στο κλείσιμο των κέντρων. Πράγμα που δεν έκανε όμως, παρά το γεγονός ότι η εταιρία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, μέχρι στιγμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ