Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ενωτικές κινητοποιήσεις

Συλλαλητήρια   κατά του προϋπολογισμού με τη συμμετοχή αγροτών και μικρομεσαίων

Μήνυμα καταδίκης στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα στείλουν οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στα αγωνιστικά συλλαλητήρια που θα γίνουν σήμερα στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής.

Στη Λάρισα το συλλαλητήριο κατά του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και το διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Στο Βόλο το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Το αγωνιστικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. Συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου είναι το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Δημοκρατικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και Δήμοι του νομού. Επίσης, όλοι οι δήμοι του νομού θα κλείσουν σύμφωνα με απόφαση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Σε ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Δημοκρατικών Συλλόγων καλούν τους αγρότες του νομού να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο και επισημαίνουν: «Η συνολική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ χτυπάει όλους τους αγρότες και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους. Η πολιτική των περιορισμών στις καλλιέργειες, τα μεγάλα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, σε συνδυασμό με το μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής οδήγησε και οδηγεί χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα. Η κυβέρνηση με διάφορα τερτίπια καθυστερεί αδικαιολόγητα, με πρόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα έργα του Αχελώου και χωρίς πρόφαση κι αιτία τα έργα του Σμόκοβου». Και καταλήγουν: «Με τη σημερινή συγκέντρωση ξεκινάει μια νέα πορεία διεκδίκησης των κοινωνικών δυνάμεων και φορέων του νομού μας. Μια πορεία που πρέπει να έχει ως βασικά στοιχεία την ενότητα και αποφασιστικότητα για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την ΕΕ και την κυβέρνηση. Καλούμε όλους τους αγρότες στο σημερινό συλλαλητήριο και απαιτούμε ως αρχή να συνεχίσουν τα έργα του Αχελώου, του Σμόκοβου και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος».

Στα Τρίκαλα η συγκέντρωση, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού, θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της λειψυδρίας(2008-07-09 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο τη Δευτέρα στα Τρίκαλα(2002-09-13 00:00:00.0)
Βγαίνουν στους δρόμους!(2001-11-02 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα(2001-09-18 00:00:00.0)
Αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα(2000-11-24 00:00:00.0)
Ξεκινούν στις 19 του Γενάρη(1999-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ