Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
Μαζικό χαπάκωμα

Ηταν εδώ και πολλά χρόνια γνωστό ότι οι ΗΠΑ είναι μια από τις χώρες όπου εκατομμύρια από τα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης, καθώς αυτό που κυρίως μετράει είναι το πορτοφόλι. Η ραγδαία άνοδος της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας εν μέσω της έξαρσης της καπιταλιστικής κρίσης έχει οδηγήσει στην αύξηση των φαινομένων κατάθλιψης, ψυχολογικών προβλημάτων, που έχουν αντικειμενικά αντίκτυπο στην ανάπτυξη των παιδιών. Και φυσικά ο καπιταλισμός τα πάντα τα κάνει εμπόριο, όπως και τα ανθρώπινα ράκη που δημιουργεί.

Τον Ιούλιο φέτος η εφημερίδα «Washington Post» έγραφε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις θησαυρίζουν ποσά-ρεκόρ, συνολικά 1,8 τρισ. δολάρια, περιμένοντας επενδυτικές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή, καταγραφόταν ότι αριθμός-ρεκόρ παιδιών στην Αμερική λαμβάνουν με συνταγή ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες.

Πέρσι τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων & Τροφίμων των ΗΠΑ σε έκθεσή της διαπίστωνε ότι η συνταγογράφηση αντιψυχωσικών σε παιδιά 0-17 ετών αυξήθηκε κατά 22% τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Από το σύνολο τέτοιων φαρμάκων που συνταγογραφήθηκαν, γύρω στις 5 εκατομμύρια συνταγές αφορούσαν παιδιά από βρέφη ως 17 χρονών.

Σύμφωνα δε με άλλα στοιχεία, περίπου 15 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική, το ένα στα πέντε, ζει με ένα γονέα που υπέστη κρίση κατάθλιψης το 2009. Τα παιδιά αντιδρούν στη γονεϊκή συμπεριφορά με δικά τους συμπτώματα και συμπεριφορές. Η ...λύση σε αυτή την κατάσταση, το χαπάκωμα με κάθε τρόπο μικρών και μεγάλων. Χωρίς να αποκλείουμε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που τα φάρμακα είναι απαραίτητα, είναι φανερό ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες που ελέγχουν και όλο το φάσμα της ιατρικής περίθαλψης στις ΗΠΑ βρήκαν πεδίο νέων κερδών. Και όσο οι αιτίες αυτής της κοινωνικής παθολογίας διατηρούνται, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης εξακολουθεί να διαλύει την ανθρώπινη ζωή, οι φαρμακέμποροι θα θησαυρίζουν και ο λαός θα οδηγείται στην αποχαύνωση.


Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ