Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Η χώρα σου σε χρειάζεται» δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προς τα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος (Τόρις) από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος ώστε η κυβέρνηση να οικοδομήσει ένα «έθνος πραττόντων και επιτυχημένων», σε μία καταφανή προσπάθεια να «δικαιολογήσει» την ανηλεή επίθεση προς τους εργαζόμενους και να της προσδώσει μάλιστα και «αισιόδοξη χροιά».

Χιλιοειπωμένες φανφάρες για να χρυσωθεί το χάπι των περικοπών που προετοιμάζονται στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού και οι οποίες εν πολλοίς έχουν ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, περικοπές στις αποδοχές, απολύσεις, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα αλλά και μεγάλες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, περικοπές που αλλάζουν πλέον το τοπίο στο χάρτη του αποκαλούμενου κοινωνικού κράτους της Βρετανίας, όπως αυτός διαμορφώθηκε από το 1945.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Συνέδριο των Τόρις ο υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση αποφάσισε την παύση από το 2013 των κοινωνικών επιδομάτων για τα παιδιά σε οικογένειες, όπου το εισόδημα του ενός γονιού ξεπερνά τις 44.000 στερλίνες το χρόνο. Εντούτοις, οι περικοπές αυτές δεν πρόκειται να μείνουν μόνο στο επίπεδο των επιδομάτων και συνολικά οι περικοπές θα μετακυλιστούν και σε άλλους τομείς. Στην Παιδεία, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Τιμ Λάουτον, σε δηλώσεις στο «Channel 4», που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, δηλαδή μείωση των δαπανών για την Παιδεία όπερ και αύξηση των διδάκτρων κ.ά. Αλλά και στην αγορά εργασίας καθώς, όπως δήλωσε ο υπουργός εργασίας Ντάνκαν Σμιθ, υπό το σκεπτικό της «ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας (...) πρέπει ενθαρρυνθούν οι δικαιούχοι να εργαστούν και να μπει ένα τέλος στη νοοτροπία ολόκληρων οικογενειών που ζουν πλέον από τα κοινωνικά επιδόματα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ