Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Απειλούν τους ασθενείς για να ξεζουμίζουν τα Ταμεία

Την αναστολή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ανακοίνωσε την Παρασκευή το «Ντυνάν»

Τις επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς και χρονίως πάσχοντες, συνολικά για τις λαϊκές οικογένειες, απ' την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και αποθρασύνει τους επιχειρηματίες της Υγείας, αναδεικνύουν τα «παιχνίδια» της διοίκησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» σχετικά με τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ). Παρέμβαση στο νοσοκομείο και τη ΜΤΝ, προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι 146 νεφροπαθείς που κάνουν εκεί αιμοκάθαρση θα εξυπηρετηθούν κανονικά και ότι δε θα κινδυνέψει η θέση κανενός απ' τους 25 εργαζόμενους της Μονάδας, πραγματοποίησαν χτες το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος του «Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της ΜΤΝ του νοσοκομείου από χτες Δευτέρα. Αφορμή ήταν ότι ο Οργανισμός Ασφαλισμένων Ελευθέρων Επαγγελματικών (ΟΑΕΕ) κατήγγειλε τη σύμβαση αιμοκάθαρσης με το νοσοκομείο γιατί δεν εκδόθηκε απ' τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας «βεβαίωση καλής λειτουργίας του «Ντυνάν». Τελικά, αργά το βράδυ της Κυριακής ο Α. Μαρτίνης κυκλοφόρησε νέα ανακοίνωση λέγοντας ότι δε θα προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας της ΜΤΝ, αλλά ότι, επειδή τίθεται θέμα νόμιμης λειτουργίας του νοσοκομείου, θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με εισήγηση την αναστολή της λειτουργίας του Νοσοκομείου στο σύνολό του! Μάλιστα αναφέρει ότι θα εισηγηθεί στο ΔΣ και την «αναζήτηση ευθυνών κατά των υπαιτίων υπηρεσιακών παραγόντων του Δημοσίου και διαπλεκομένων επιχειρηματικών συμφερόντων, για την ασύγγνωστη βλάβη, υλική και ηθική, που υφίσταται το Νοσοκομείο»... του - κατά τα άλλα - Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, του σωματείου των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία και ο βουλευτής του ΚΚΕ, με τη χτεσινή παρέμβασή τους κατήγγειλαν ότι οι εξελίξεις στο «Ντυνάν» εντάσσονται στις πιέσεις που ασκεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας προς τα ασφαλιστικά ταμεία για την υπογραφή νέων προγραμματικών συμβάσεων, στο έδαφος που στρώνει η κυβερνητική πολιτική της συνεχούς υποχώρησης του κράτους από την ευθύνη της παροχής Υγείας και το φόρτωμά της στις πλάτες των ασθενών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πωλητήριο στο «Ντυνάν» (2012-09-16 00:00:00.0)
«Κοινωφελείς» πιέσεις επιχειρηματικών επιδιώξεων (2010-10-21 00:00:00.0)
Πόλεμος συμφερόντων (2009-11-07 00:00:00.0)
«Κοινωφελείς» απολύσεις στον «Ερυθρό Σταυρό» (2009-03-07 00:00:00.0)
«Αυτόνομη παρουσία» στην αγορά Υγείας (2006-01-31 00:00:00.0)
Διαπλοκές του ιδιωτικού τομέα Υγείας και των... κοινωφελών Ιδρυμάτων (2003-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ