Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέος αγωνιστικός «γύρος»

Phasma

Στο δρόμο του αγώνα ρίχτηκαν για πολλοστή φορά οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού, απαιτώντας το σταμάτημα της εργασιακής ομηρίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Από τις 6.30 χτες το πρωί και για δεύτερη συνεχή μέρα συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι της Ακρόπολης προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, ενημερώνοντας, παράλληλα, τους ξένους επισκέπτες με φυλλάδια στα αγγλικά για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στα άμεσα αιτήματα περιλαμβάνονται να προσληφθούν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που σε μερικές περιπτώσεις αγγίζουν και σχεδόν τη διετία, άρση του 24μηνου του ΠΔ «Παυλόπουλου» και να μην προχωρήσουν οι απολύσεις των έκτακτων υπαλλήλων της τροπολογίας «Σαμαρά», που οι συμβάσεις τους τελειώνουν στις 31 Οκτώβρη.

Την ίδια στιγμή, οι κενές οργανικές θέσεις του ΥΠΠΟ-Τ εξακολουθούν να ανέρχονται σε χιλιάδες, ωστόσο και αυτή η κυβέρνηση καθιστά σαφές, με την πολιτική της, ότι η εργασιακή ομηρία αποτελεί για μια ακόμη φορά επιλογή της. Οι συμβασιούχοι πάντως δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με κυλιόμενες στάσεις και αποκλεισμό αρχαιολογικών χώρων τις επόμενες ημέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ