Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι υπηρεσίες της «Δημοκρατικής Αριστεράς»

«Η Δημοκρατική Αριστερά πέραν των γενικότερων προτάσεών της για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενεργητική προώθηση της απασχόλησης ζητά σήμερα από την κυβέρνηση: Να προωθήσει τα 11 εγκεκριμένα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ ύψους 440 εκατ. ευρώ που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, που εδώ και μήνες βαλτώνουν αναζητώντας την υπογραφή 3 υπουργείων»...

Αυτά λέει, μεταξύ άλλων, η «Δημοκρατική Αριστερά» σε χτεσινή της ανακοίνωση για την ανεργία. Σπουδαίες οι υπηρεσίες στήριξης που προσφέρει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό κάνει όταν επί της ουσίας ζητά να υλοποιηθούν προγράμματα του ΟΑΕΔ που ενισχύουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με χρήματα των εργαζομένων και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους για λίγους μήνες ανακύκλωσης της φτώχειας τους. Κουβέντα για μέτρα προστασίας των ανέργων. Κουβέντα για το άθλιο επίδομα ανεργίας των 454 ευρώ. Πολύ περισσότερο κουβέντα για τις αιτίες της ανεργίας και τους υπαίτιους.

Τέτοια είναι η «διαφορά» που κομπάζουν πως έχουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πολιτικοί σχηματισμοί που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια για να σύρουν το λαό στην υποταγή από άλλο δρόμο. Αλλοι το παίζουν «ανεξάρτητοι» άλλοι «αριστεροί». Στο βασικό όμως ερώτημα που είναι «με τα μονοπώλια ή με το λαό» απαντούν το πρώτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ